MENÜ

Potanın Mourinho'su!

Önce Beko Basketbol Ligi'nde final, ardından Euroleague ve son olarak Cumhurbaşkanlığı Kupası. Zaferlere doymayan Cim Bom'da, başarının mimarlarından Oktay Mahmuti'ye taraftarlar artık bu lakapla sesleniyor.

Potanın Mourinho'su!

Bir dönem dibe vuran basketbol takımını yeniden ayağa kaldıran Oktay Mahmuti, taraftarların sevgilisi oldu. Geçen sezon kısıtlı imkanlara rağmen Beko Basketbol Ligi’nde takımını finale çıkaran Mahmuti, taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplamıştı. Tecrübeli antrenör, bu sene de ilk olarak Euroleague biletini kaptı. Tarihinde ilk kez Euroleague’e yükselen Cim Bom, Türkiye Kupası’nda da 3’te 3 yaparak çeyrek finale kaldı. Mahmuti ve öğrencileri, bununla da yetinmeyip Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Ülker’i mağlup ederek şampiyon oldu. Zaten taraftarın segilisi olan tecrübeli hoca, ezeli rakip önünde elde edilen son başarıyla Galatasaraylılar’ı mest etti. Basketboldaki yükselişin mimarlarından görülen Mahmuti’ye taraftarlar ‘Potanın Mourinho’su’ lakabını taktı.

Haberin Devamı

‘İlk senemiz ama...’

Öte yandan, Euroleague grup maçları öncesi takımın fotoğraf çekiminde yerini alan Oktay Mahmuti, “Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde olması, burada 3 Türk takımının bulunması çok şey ifade ediyor” açıklamasını yaptı. Önce bu başarının keyfini yaşayacaklarını kaydeden Mahmuti, “Bizim henüz ilk senemiz. Tecrübemiz az olsa da burada en iyi şekilde hem kulübümüzü, hem de Türkiye’yi temsil etmek istiyoruz” dedi.

YORUM YAZ