MENÜ

'Muslera kararı' bıraktırdı

Hakemliği bıraktığını açıklayan Bünyamin Gezer, “Muslera'yı oyundan attığım Kardemir Karabükspor-Galatasaray maçından sonra görev verilmedi. Bu, bardağı taşıran son damla oldu” diyerek bu pozisyonun, emeklilik kararında çok etkili olduğunu vurguladı.

'Muslera kararı' bıraktırdı

Görevini bıraktığını açıklayan hakem Bünyamin Gezer, Galatasaray’ın file bekçisi Fernando Muslera’nın kırmızı kart gördüğü Kardemir Karabükspor-Galatasaray karşılaşmasından sonra kendisine maç verilmediğini belirterek, bu pozisyonun bırakma kararı almasında etkili olduğunu söyledi. Gezer, TSYD’nin Levent’teki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında 21 yıldır sürdürdüğü hakemliği 6 sezon daha sürdürebilecekken bırakma kararı aldığını belirtti. Hakemliği bir jübile maçıyla bırakmayı hayal ettiğini, ancak bunun mümkün olmadığını dile getiren Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de maalesef hakemler üzerinde çok büyük baskılar var. Hakemler olarak bu baskılar karşısında kendimizi savunacak durumda hiçbir zaman olmadık, konuşamadık. Hislerimizi başkalarıyla paylaşamadık, açıklayamadık. Bunu yapacak kurum TFF ve Merkez Hakem Kurulu’ydu. Ancak görüyorum ki MHK bu dönemde hakemleri savunamayacak durumda.”

Haberin Devamı

‘Bariz gol şansından attım’

Bir basın mensubunun, “Kardemir Karabükspor-Galatasaray maçında Muslera’ya gösterdiğiniz kırmızı kart için tuttuğunuz raporun değiştirildiği, bırakma kararını da bu nedenle aldığınız söyleniyor. Doğru mu?” şeklindeki sorusu üzerine Gezer, şöyle konuştu: “Maalesef bu konuda yazılanlar yanlış. Muslera’yı ciddi faulden dolayı attığım söylendi ama ben bariz gol şansından dolayı kırmızı kart gösterdim. Raporuma da öyle yazdım. Kimse bana ’Raporunu değiştir’ demedi. Sayın MHK Başkanı televizyon programında bu pozisyon için ’gri pozisyon’ dedi. Yani sana göre, bana göre değişebilir bir pozisyon. Ancak UEFA, ’Tartışmalı pozisyonlarda hakeminizin yanında olun’ diyor. O maçtan sonra 2 etap maç alamadım. Bu, bardağı taşıran son damla oldu. MHK, 8.5 gibi çok iyi bir not alan hakeme neden maç vermedi? Haksızlığa uğradığıma inanıyorum.”

YORUM YAZ