MENÜ

"5'te 5 yapmak önemliydi"

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, A Milli Futbol Takımı ve Fenerbahçe ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"5'te 5 yapmak önemliydi"

Volkan Demirel, "2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Almanya'nın grubumuzda olduğunu öğrendiğimizden sonra hedefimiz ilk ikiye girmekti. İkinci bir hedefimizde Play-Off'a kalmaktı. Sıkıntılı günlerden geçtik. Bunu skor içerikli söylüyorum çünkü ülkemizde her şey skora endeksli. Almanya'ya mağlup olduktan sonra herkes acaba gidemeyecek miyiz, demeye başladı. Sonuç olarak amacımıza ulaştık. Güzel bir galibiyet alındı; tüm arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Play-off'larda daha iyi skorlar alarak şampiyonaya gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Volkan, tepkiler ve eleştiriler için ise, "Bir konu hakkında sürekli olumsuz-kötü konuşursanız insanlar da bunu kötü olarak algılıyor ve tepkilerini ona göre koyuyorlar. Gerçek şu ki Almanya bizden çok daha iyi bir takım. Oturmuş ve seviyesi yüksek bir takım. Onları yenmek gerçekten zordu ancak biz her maça galibiyet için çıkıyoruz. Maç esnasında tribünlerden çatlak sesler geldi ki bu sesler yalnızca bana değil tüm takıma söylenen laflar, protestolardı. Ben milli takım sporcularınıza bunu yapmayın dedim. Onun üzerine bir de küfürler oldu. Maçtan sonra benim de tribünlerle diyaloğum oldu. Bazı haberlerde 'Volkan tribüne çağırıldı, gelmedi, tepki koydu' gibi haberler çıktı. Olay aslında böyle değil. Beni çağıran tribünler ısındığım kale tarafındaydı, benim diyalog yaşadığım taraftaki tribünler değildi. Fenerbahçe taraftarı beni çok iyi tanır. Ben tribüne çağırıldığımda yumruk şov yapmam, alkışlar idmanıma devam ederim. Milli maçtan önce de bunu yaptım. Kaleci antrenörümüz Engin İpekoğlu ve arkadaşlarımda bunu biliyorlar. Sadece milli maçlarda değil hangi maç olursa olsun kötü skorlardan sonra böyle tepkilere maruz kalıyoruz. Sadece Fenerbahçeli sporcular için değil tüm sporcular için böyle. Her yerde, basında, kamuoyunda; Milli takım kötü, baştan sona olumsuzluk gibi bir yansıtılma var. Ben buna katılmıyorum. Her takımın inişli çıkışlı grafikleri olur. Aslında daha iyi olduğumuzu biliyorum. Sadece bu dönemdeki grafiğimiz biraz düşük" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Televizyonu'nun sorularını cevaplandıran ve sakatlığıyla ilgili de açıklamalar yapan Volkan Demirel, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında direğe çarpma gibi bir pozisyonum oldu. O çarpmadan sonra sağolsunlar, Milli takımdaki doktorlarımız, fizyoterapistlerimiz fazlasıyla ilgilendiler, Almanya maçına yetiştirdiler. Bir de ben bu konuda biraz amatör ruhluyum. Aslında sakatlığım tamamen geçmeden oynamamam gerekiyor ancak ben sahadaki yerimi almak istedim. Sakatlık olan kısmı koruyayım darken alt tarafta bir sıkıntı yaşadım. Şu an tedavim devam ediyor. Her şey iyi gidiyor. İğnelerimi oluyorum. Cuma günü idmanlara çıkarım, Pazartesi de Mersin maçında oynarım diye düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe'nin lige iyi bir başlangıç yaptığını vurgulayan Volkan şunları söyledi:
"Biz çok iyi bir takımız. Özellikle böyle bir süreçte bu güçle devam etmek, 5'te 5 yapmak ki biz öyle kabul ediyoruz, kolay bir şey değil. Biz yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki 4 maçlık periyodu da çok iyi bir şekilde atlatarak devam edeceğiz, puan kaybetmeden devam etmeyi hedefliyoruz."

Volkan Demirel, takımdaki ve camiadaki birliğe de dikkat çekerken, "Ben 8-9 yıldır buradayım. Çok iyi bir ortam, birliktelik ve kenetlenme var. çalışanlar, sporcular, yöneticiler, taraftarlar birbirine sımsıkı bağlandı. Derler ya; kötü günler iyi günlerin göstergesidir diye. Biz bu kötü zamanlardan iyi günleri görerek çıkacağız. Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Biz bu süreçte daha da güçlendik. Sezon sonuna kadar elimizden geleni yaparak bazı şeyleri şansla tesadüfle değil hakederek kazandığımızı kanıtlamak istiyoruz. Bazı şeylerin her sezon tekrarlandığını göstermek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ