MENÜ

160 milyon Euro'luk takım!

Avrupa Şampiyonası Finalleri yolunda önümüzdeki tek engel olan Hırvatistan Milli Takımı kadrosunda her zaman önemli yıldızları barındıran bir ekip olma özelliğine sahip.

160 milyon Euro'luk takım!

Yugoslavya’nın bölünmesinden sonra bağımsızlığını kazanan Hırvatlar tarihlerindeki en büyük başarıyı 1998 Dünya Kupası’nda üçüncü olarak yakaladı. O dönem milli takım forması giyen Slaven Bilic şimdi ise teknik direktörlük görevini yürütüyor. Birçok silahı bulunan Hırvatistan özellikle sahasında oynadığı maçlarda çok etkili oluyor. Grup maçlarında sahasında oynadığı 5 maçın 4’ünü kazanan Kırmızı-Beyazlılar tek puan kaybını 0-0’lık Yunanistan beraberliğiyle yaşamıştı. Grubu ikinci tamamlayan Hırvatlar, Play-Off’a katılma başarısını gösterdi. Son büyük turnuva olan 2010 Dünya Kupası’nda da Ay-Yıldızlı ekibimiz gibi yoktular. Kadrosunda birçok yıldız bulunan Hırvatistan’ın değeri 160 milyon Euro civarında. En değerli oyuncu 33 milyon Euro’luk tahmini bonservis bedeliyle Tottenham Hotspurs forması giyen Luka Modric... FIFA dünya sıralamasının 9. basamağında bulunan Hırvatistan, Avrupa Şampiyonaları’nda şu ana kadar 61 maç oynadı ve bu maçlardan 38’inden galip, 10’undan mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Nasıl geldiler?

Hırvatistan, F Grubu’ndaki 10 maçta 22 puan topladı. Grubundaki maçları 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayan Hırvatistan Milli Takımı, rakip ağları 18 kez havalandırırken kalesinde 7 gol gördü. En skorer oyuncuları ise 4 gol atan Niko Kranjcar, 3 gol atan Eduardo ve 2’şer golü bulunan Nikola Kalinic ile Mario Mandzukic oldu.

YORUM YAZ