MENÜ

''Türkiye'yi Mesut kurtardı''

Alman basını, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Almanya'nın Belçika'yı mağlup etmesi ve Türkiye'nin play-off'a kalmasına geniş yer verdi.

''Türkiye'yi Mesut kurtardı''

Bild gazetesi, "Türkler ’kendi’ Özil’ini kutluyor" başlığı ile verdiği haberde, Alman milli takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil’in, Türkiye-Almanya maçından sonra Türk Milli Takımı’nın soyunma odasına gittiği ve burada Belçika’yı yeneceklerini söylediğini hatırlatarak, "Özil sözünü tuttu. Almanya’nın Belçika’yı 3-1 yendiği maçta gala gösterisi yaptı ve 3 golde de katkısı vardı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberde, Mesut’un Belçika maçından sonra, Azerbaycan’ı 1-0 yenen ve play-off’a kalan Türklerle sevindiği ifade edilerek, Mesut’un, Türk Milli Takımı’nda arkadaşları olduğunu, Almanya’da da çok sayıda arkadaşının Türkiye’yi desteklediğini, bundan dolayı Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na katılmasını ümit ettiği yönündeki sözlerine yer verildi.

Mesut Özil’in karşılaşmada mükemmel bir gol attığına da vurgu yapılan haberde, Almanya’nın Belçika karşısında 1-0 öne geçtiği bilgisinin, Türk Telekom Arena Stadı’ndaki skor tabelasında gösterilmediği, ancak cep telefonu vasıtasıyla hızlı bir şekilde yayıldığı belirtildi.

Seyircilerin, ’kendi’ Özil’ini kutladıkları ifade edilen haberde, statta "Özil" tezahüratı yapıldığına da işaret edildi.
Gazetede ayrıca, Almanya’nın elemelerde oynadığı 10 maçı da kazandığı ve rekor kırdığı, Avrupa Şampiyonu olmak için ise 6 galibiyet kaldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

B.Z. gazetesi de Löw’ün bir gala ile rekora koştuğu, bu şekli ile Alman milli takımını kimsenin tutamayacağını iddia etti.

Hamburger Abendblatt gazetesi, Almanya’nın Belçika’ya karşı oynadığı maçı kazanmasının, Türkiye’nin play off’a kalmasını sağladığı hatırlatıldı.

Der Spiegel dergisinin internet sayfası da Mesut Özil’in Türkiye’nin play off’a katılması için büyük çaba harcadığı görüşlerine yer verildi.

AA

YORUM YAZ