MENÜ

İstanbul'da tenis zamanı

Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası (WTA) için İstanbul geri sayıma başladı. Böylesine önemli bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenmesini sağlayan isimlerin başında gelen Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural, “Bu turnuva, tenisin ülkemizde tanınmasına katkı sağlayacak” dedi

İstanbul'da tenis zamanı

Tüm dünyada en önemli spor organizasyonlarından biri haline gelen kadın tenis turnuvalarının en prestijlisi Dünya Tenis Şampiyonası’na 25-30 Ekim tarihleri arasında İstanbul evsahipliği yapacak. İşte böylesine önemli bir turnuvayı 3 yıllığına Türkiye’ye getirmeyi başaran etkili isimlerinden birisi olan PTT Genel Müdürü ve aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural, organizasyonun ülkemize kazandırılmasındaki süreci ve neler kazandıracağını anlattı.

Haberin Devamı

‘Bu süreç kolay olmadı’

Bu organizasyonun Türkiye’ye alınması için yapılan çalışmaların yaklaşık 6 yıldır sürdüğünü söyleyen Tural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce turnuvanın lisans hakkı bir Türk şirketine aitti. Biz federasyon olarak, lisansın devredilmesini sağladık. Ve WTA ile yeniden sözleşme düzenledik. Bu süreç de çok da kolay olmadı. Belli mücadeleler verdik”.

‘Büyük reklam getirisi var’

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişiyi ekran başına kilitleyecek ve toplam 4 milyon 500 bin dolar ödülün dağıtılacağı dev organizasyonun Türkiye’nin çok şey kazanacağını ifade eden Tural, “Bu turnuva Türkiye’de tenisin, sevilmesine, tanınmasına katkı sağlayacak. İnsanımız dünyanın en iyi kadın tenisçilerini izleme fırsatı yakalayacak. Bunun da ötesinde dünya medyasında yer almak üzere, Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımına çok önemli katkıda bulunacak. Şampiyonanın yapmış olduğu güzel reklamın parayla ölçülemeyecek değeri var. Zaten katrilyonlar harcasak ülkemiz hakkında bu kadar güzel ve büyük bir reklam yapamayız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘ATP turnuvası da alabiliriz’

Kendisi de bir tenis sevdalısı olan Tural, WTA şampiyonası sonrasında Erkekler Dünya Şampiyonası’nı da getirmek istediklerinin sinyalini verdi. Tural, “Bu turnuva bittikten sonra, insanlar tenisle ilgili başka bir organizasyon gelme beklentisi içine girecektir. Tabii bu bir süreç... Bunların hepsi devletin izleyeceği spor politikasıyla ilgili... Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer anlaşılırsa, Erkekler Dünya Şampiyonası, yani ATP şampiyonaları da getirilebilir” dedi.

Avrupa’da 1 numarayız!

Federasyon olarak altyapıya da büyük önem verdiklerini belirten Tural, “Türkiye’de özellikle doğuya birçok tenis kortu kurduk. Ve ayrıca, altyapı turnuvalarının ülkemizde gerçekleşmesini sağladık. Altyapıya verdiğimiz desteğin devam bundan sonra da sürecek. Bu konuda hız kesmeyeceğiz. Şunu da gururla söyleyebilirim ki; Türkiye şu anda en fazla ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) turnuvası düzenleyen Avrupa ülkesi” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZ