MENÜ

'Hiddink başarır'

Hollanda futbolunun unutulmaz ismi Ruud Gullit, son zamanlarda eleştirilerin hedefindeki isim olan Guus Hiddink'e destek verdi: Eğer ona zaman verirseniz, Türk Milli Takımı başarılı olacaktır.

'Hiddink başarır'

Dünya Futbolu’na değişik saç stiliyle damga vuran, Rijkaard ve Van Basten’le birlikte Milan’a altın çağını yaşatan Ruud Gullit, Monaco’daki Golden Foot ödül töreninde FANATİK’e çok özel açıklamalar yaptı. Futbol tarihine “Siyah Lale” lakabıyla geçen Gullit, vatandaşı Guus Hiddink ve Türk Milli Takımı’yla ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Hollandalı futbol adamı Hiddink’in tecrübesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Biliyorum Türkiye istediği sonuçları pek alamıyor ve istenen futboldan uzak. Fakat zamanla her şey düzelecektir. Türkiye’nin Hiddink’e zaman vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Hiddink gittiği her yerde zamanla başarıyı yakalamıştır. Değişik ülkelerde futbolu zirveye taşımıştır. Özellikle büyük turnuvalarda, şampiyonalarda hep başında olduğu takıma iyi futbol oynatmıştır. Bu nedenlerden dolayı Türk Milli Takımı önümüzdeki dönemde daha büyük başarılara imza atacaktır diye düşünüyorum. Hiddink çok profesyonel. İşini çok iyi yapıyor. O yüzden Türkiye’ye katkısı çok olacaktır. Önemli olan bu değişim için ona fırsat verilmesi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkler çok yetenekli’

Türk Milli Takımı’yla ilgili de konuşan efsane isim “Türkiye’nin büyük turnuvalarda ne yaptığı ortada. Ben açıkçası isim isim söylemek istemiyorum, çünkü sizin bir çok yıldız oyuncunuz var. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda milli takımınızı izlerken sadece ben değil, tüm futbolseverler keyif aldı. Seyirciler de turnuvaya renk kattı. İnanıyorum ki Türk Milli Takımı finallere kaldığı taktirde yine bir futbol ziyafeti verecektir. Türkiye her katıldığı şampiyonada sürprizlere imza atmıştır. Umarım bunu yine tekrarlarlar” dedi.

Mehmet Demircan

YORUM YAZ