MENÜ

'Futbol öğretiyoruz!'

Bir takımın 11 futbolcusu, 1.34 dakika boyunca topu hiç kaptırmadan 42 pas yaparsa ne olur? O takımın adı İspanya, pozisyonun sonu da gol olur!

'Futbol öğretiyoruz!'

2008’de Avrupa Şampiyonu, 2010’da da Dünya’nın en büyüğü olan İspanya, harikalar yaratmaya devam ediyor. Elemelerdeki 8 maçı da kazanarak grubunu lider tamamlayan Boğalar’ın son sınavında İskoçya karşısında bulduğu ilk gol, futbolseverlere tam anlamıyla parmak ısırttı. 5. dakikaya girilirken orta sahada Busquets ile başlayan atak, 1.34 dakikada yapılan 42 kusursuz pasla ve Silva’nın son vuruşuyla, İskoçya ağlarında tamamlandı. Atak sırasında kaleci Valdes dahil olmak üzere 11 futbolcu da topla buluştu, asist Alba’dan, gol Silva’dan geldi. Bu sürede Xavi 8, Busquets 7, Alba 5, Silva, Cazorla, Ramos 4’er, Puyol ile Villa 3’er, Pedro 2, Pique ile Valdes 1’er pas verdi.

Haberin Devamı

Rekora ortak oldular

Bu arada İspanya bir başka rekora daha ortak oldu. Boğalar, Fransa ile Hollanda’nın ardından 14 resmi maç üst üste kazanma başarısını gösterdi. İspanya, 2010 Dünya Kupası’nın açılış maçında İsviçre’ye yenildikten sonra çıktığı tüm karşılaşmalardan galip ayrıldı.

YORUM YAZ