MENÜ

'Daha iyi olacağız'

'Azerbaycan'ı yenemezsek, Euro 2012'ye gitmeyelim' diyen Hiddink, Play-Off'a kalmamızın ardından umut dolu konuştu: 1 aylık süreçte oyuncular iyi duruma gelecek. Biz de daha sağlam bir takım izleteceğiz.

'Daha iyi olacağız'

Almanya karşısında alınan 3-1’lik mağlubiyetin ardından gruptaki durumumuz zora girmiş, en çok eleştirilen isim A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink olmuştu. Azerbaycan maçı öncesinde yapılan basın toplantısında konuşan Hollandalı çalıştırıcı, “Azerbaycan’ı yenemezsek, EURO 2012’ye gitmeyelim” demişti. Almanya’nın Belçika’yı devirmesiyle birlikte Ay-Yıldızlı ekibimizin de galip gelmesiyle derin bir ‘oh’ çeken Hiddink, maçın ardından umut dolu açıklamalarda bulundu. Hollandalı çalıştırıcı, “Zor olacağını biliyorduk, ama gruptan çıktık. Azerbaycan önünde iyiydik, 90 dakika boyunca oyunun tek hakimiydik. Buna rağmen golü geç bulabildik. Fakat daha fazlasını da yakalayacak pozisyonlar vardı” dedi.

Haberin Devamı

‘Radikal değişiklik olmayacak’

Eleştirilerin aksine tutkulu ve duygulu oynadıklarını belirten deneyimli hoca, “Duyguların ön planda olduğu bir takımdan ziyade, doğruları yapan bir takım yaratmaya çalışıyorum. Duygularıyla oynayan bir takım isteniyorsa, yanlış hoca, yanlış yerde demektir” diye konuştu. Play-Off’ta eşleşecekleri rakibin önemli olmadığını da vurgulayan Hiddink, “Önümüzde 1 aylık süreç var. Bu dönemde oyuncularımız Süper Lig’de ve Avrupa’da maçlara çıkacak. Fizik açısından hazır hale geleceğiz. Doğal olarak daha iyi olacağız. Bununla birlikte sağlam bir takım izleteceğiz.
Bu süreçte sakatlıklar dışında kadroda radikal değişiklikler yok. Tüm maçları izleyip, en iyi kadro seçimini yapacağız” ifadesini kullandı.

YORUM YAZ