MENÜ

Faciadan dönüldü!

Türk Telekom Arena'nın Kuzeybatı tribününden yaklaşık 12 metre büyüklüğünde bir parça koparak, sahaya uçtu. Olay bugün maç esnasında meydana gelseydi, yaşanabileceklerin telafisi mümkün değildi!..

Faciadan dönüldü!

A Milli Takımımız’ın bugün Azerbaycan’la oynayacağı Euro 2012 Grup Eleme maçına sayılı saatler kala, mücadeleye ev sahipliği yapacak Türk Telekom Arena’da akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. 15 Ocak’ta görkemli bir törenle açılan ve henüz 9 aydır Türk futboluna hizmet veren stadın tribününün üst bölümlerinden büyük bir parça, aşırı rüzgar nedeniyle koparak saha içine düştü. Kuzeybatı tribününün üstünden kopan parçanın yaklaşık 12 metre civarında olduğu ve o hızla herhangi bir insana çarpması durumunda telafisi mümkün olmayan hasarlar verebileceği ifade edildi. Olay yaşanır yaşanmaz, stat görevlilerinin yetkilileri durumdan haberdar ettiği bildirildi. Yetkililerin ise stadı yapan firmanın sorumlularına durumu aktardığı,
firma yöneticilerinin de teknik ekiplerini hemen Türk Telekom Arena’ya sevkettikleri öğrenildi. Ekiplerin birkaç saatlik çalışmasının ardından tribünün üst kısmından kopan parçanın, yerine monte edildiği bildirildi. Yetkililerin, olayın duyulmaması için yoğun çaba sarfettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İdman yeri değişti

Yaşanan olay nedeniyle A Milli Takım’ın çalışma programında da değişikliğe gidildi. Azerbaycan maçı öncesi son antrenmanını Türk Telekom Arena’da yapması gereken Ay-Yıldızlılar, dün akşamki idmanını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda gerçekleştirdi. UEFA yetkililerinin böylesi önemli bir karşılaşma öncesi statta yaşananlar nedeniyle herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Raşit Altun

YORUM YAZ