MENÜ

'Ailem için Türkiye'yi seçtim'

Beşiktaş Milangaz basketbol takımının NBA yıldızı Deron Williams, Türkiye'ye gelmesinde sadece basketbolu düşünerek hareket etmediğini dile getirdi.

'Ailem için Türkiye'yi seçtim'

Williams, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan röportajında, seçiminde sadece basketbolun etken olmadığını belirterek, "Beş yıl Mehmet Okur ile aynı takımda oynadığım için Türkiye ve İstanbul hakkında çok şey biliyordum ve ailem ile birlikte rahat ve zevk alarak yaşayabileceğimiz bir seçim yapmak istedim. Bu nedenle Türkiye’yi seçtim" dedi.

İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden ABD’li oyuncu, "İnsanlar cana yakın, yemekler harika. Etkileyici bir şehirde yaşıyorum ve bundan dolayı da çok mutluyum" diye konuştu.

Takım olarak şu anda birbirlerine alışma evresinde olduklarını ve takım kimyasının oluşmasının zaman aldığını vurgulayan Deron Williams, NBA’de yaşanan lokavt konusunda ise "İlk 2 haftanın oynanmayacağının açıklanmış olması biz NBA oyuncuları için bir anlam ifade etmez, biz hala sezonun oynanacağına dair inancımızı koruyoruz ve anlaşmanın gerçekleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Siyah-beyazlı takımın oyuncusu, takımının ULEB Avrupa Kupası’nda oynadığı maçlardaki gibi çok iyi performanslar göstermediği karşılaşmaların daha önce de olduğunu, bunun ilk ve son olmayacağını, zaman zaman bu tür iniş ve çıkışları yaşayabileceğini söyledi.

Şampiyonluk
Deron Williams, "Kariyerinde hiç şampiyonluk yaşamadın. Eğer sezon sonuna kadar lokavt devam ederse Türkiye’de bir şampiyonluk gelebilir mi?" sorusunu, "Takımımız şampiyonluk yaşayabilecek seviyede ve kadromuz da yeterli. Sadece zamana ihtiyacımız var. Daha çok bir arada oynadıkça bunu sizler de göreceksiniz" diye yanıtladı.

NBA’de forma giyen oyuncularla ilgili görüşlerini açıklayan yıldız basketbolcu, şöyle konuştu:
"Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Hidayet Türoğlu gibi isimler gerçekten iyi oyuncular. Mehmet ile 5 yıl aynı takımda oynadım ve çok da iyi anlaştık. Türkiye’den gelecekte de NBA’e çok iyi oyuncuların geleceğini düşünüyorum. Türkiye’de bu potansiyel var."

Son dönemde 3 sayılık basket isabet yüzdesinin düşmesinin hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı oyuncu, "Bu düşüş tamamen 2 yıl önce bileğimde yaşadığım sakatlıkla ilgili. Bu sakatlık yüzünden uzak mesafeden fazla şut atmayı tercih etmiyorum" dedi.

Deron Williams, çocukluğunda NBA yıldızları Jason Kidd, Magic Johnson ve John Stockton gibi isimleri izleyerek büyüdüğünü, onlardan çok etkilendiğini ve her birinin ayrı yönlerini örnek aldığını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ