MENÜ

''Türkiye için çetin bir maç olacak''

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gruptaki son maçını Türkiye ile deplasmanda yapacak olan Azerbaycan Milli Takımı'nın Alman teknik direktörü Berti Vogts, Türkiye için zor bir maç olacağını vurgulayarak, baskı altındaki Türkiye'ye karşı önceki deplasmanlardan daha iyi bir futbol ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

''Türkiye için çetin bir maç olacak''

Berti Vogts, Mövenpick Hotel’de düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolunun gelişimin Azerbaycan Milli Takımı için iyi bir örnek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’yi zorlu bir maçın beklediğini kaydeden deneyimli teknik direktör, şöyle konuştu:
"Türkiye için çetin bir maç olacak. Peş peşe maçlara çıkmak futbolcuları zorlar ancak yarın iyi futbol oynamaya çalışacağız. Umarım takımım güzel futbol sergilemeyi başarır. 90 dakika güzel futbol oynamak istiyoruz. Türk Milli Takımı baskı altında olacak. Önceki deplasmanlardan daha iyi oynayacağımıza inanıyorum. Türk Milli Takımı’nın zayıflıklarından istifa edeceğiz. Almanya-Belçika maçının skoru, bizim maçın gidişinde önemli olacak. Biz bu psikoloji durumundan yararlanmaya çalışacağız. Bizim için en kötü şey ise en iyi oyuncularımızdan Rauf Aliyev’in cezası nedeniyle oynayamayacak oluşu."

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink’i tanıdığını, Türk futbolunu da sevdiğini ifade eden Vogts, ancak yarın Türk Milli Takımı’nı zorlu bir karşılaşmanın beklediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

"Avrupa Şampiyonası finallerine katılmayı Belçika mı Türkiye mi hak etti?" şeklindeki soruyu ise Alman teknek adam, "Bence ikisi de Avrupa Şampiyonası’na katılmaya layık. Aynı gruba düşmeseler iki takım da Avrupa Şampiyonası’na gidebilirdi" şeklinde yanıtladı.

Berti Vogts, "Sizin çalıştırdığınız mı yoksa şu anki Alman Milli Takımı mı daha başarılı?" şeklindeki soru üzerine ise "Arada yıllar var. Kıyaslamak doğru olmaz. Şu anki Alman Milli Takımı, dünyanın en iyi takımlarından birisi ve bence Avrupa Şampiyonası’nı da kazanacak" dedi.

Oyuncuların görüşleri
Azerbaycan Milli Takımı Kaptanı Rashad Sadıgov, kendilerinin maçtan iyi bir sonuçla ayrılmayı istediğini ancak Türkiye’nin de gruptan çıkmasını istediğini söyledi. Sadıgov, şunları kaydetti:
"Türkiye için çok önemli maç. Türkiye ve Azerbaycan kardeş devletler. Ancak bu konular bizi ilgilendirmez. Biz futbolcular olarak işimize bakacağız. Kendi hedeflerimiz var. Kazandığımız her puan önemli. Gelecek yıllarda grup eleme maçlarına daha iyi torbalardan girmeyi istiyoruz. Kendi bayrağımız, devletimizin adı için oynayacağız. Bizim için de çok önemli maç. Yarın beraberlik olsun, Belçika da Almanya’ya yenilsin, Türkiye de Avrupa Şampiyonası’na katılsın."

Haberin Devamı

Futbol yorumcusu Sergen Yalçın’ın Türkiye’nin Azerbaycan karşısında kesin 3 puan alacağı yönündeki yorumunun hatırlatılması üzerine ise Sadıgov, "Sergen ağabeyimiz hep böyle konuşuyor. Sergen’i böyle kabul ediyoruz ve seviyoruz. Biz onun söylediklerini düşünmeyeceğiz. Kendi düşüncemiz için oynayacağız. Türk futbolu, Azerbaycan futbolundan daha yukarıda. Ancak biz işimize bakacağız."

Karşılaşmanın ilk 15-20 dakikasının kendileri için çok önemli olacağını kaydeden Sadıgov, "Gol atamayınca baskıya gireceklerini düşünüyorum. Bizim de işimiz onların güzel futbolunu bozmak ve kontrataklarda gol pozisyonları aramak" dedi.

Azerbaycan Milli Takımı oyuncularından Mahir Shukurov ise "Türkiye açısından çok önemli bir maç. Üç puanlık maç olacak. Ancak biz teslim olmaya gelmedik. Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na gitmesini isteriz ama bugünkü oyunla Avrupa Şampiyonası’nda çok başarılı olamazlar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Afran İsmayilov ise galibiyet hedefiyle çıkacaklarını kaydederek, Türkiye’ye karşı puan kazanmak istediklerini söyledi.

YORUM YAZ