MENÜ

'Akvaryum adam' rekor peşinde

Ünlü dalgıç Cem Karabay, 120 saatlik suda kalma rekorunu 135 saate çıkartmaya çalışırken, özel akvaryumda bu süre içinde bir de futbol maçı gerçekleştirecek

'Akvaryum adam' rekor peşinde

Ünlü dalgıç Cem Karabay 21 Ekim’de rekor denemesi yapacak. Su altında kendi rekorunu kırıp, tekrar Guinnes rekorlar kitabına girmenin planlarını yapan “Akvaryum Adam” lakaplı Karabay, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, geçekleştirilecek olan organizasyon hakkında bilgi verildi. Daha önce Amerikalı dalgıç Jerry Hall’a ait olan 120 saatlik rekoru kırarak 135 saat su altında kalan Karabay, guinnes rekorlar kitabına girmeyi başardığını belirterek, rekorunu değil kırmak, yaklaşanın bile olmamasından yakındı.

Haberin Devamı

21 Ekim’de Caddebostan sahilindeki 8 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki dev akvaryumda 8 gün boyunca kalıp rekor kırmayı hedefleyen akvaryum adam, bu süre içerisinde ihtiyaçlarını su altında giderecek olmasının yanısıra futbol maçı yaparak dünyada bir ilki de gerçekleştirecek. Dört kamera ile 24 saat canlı yayın yapılacak akvaryumda balık adamın en büyük destekçisi ise eşi Samuray Karabay’la birlikte 12 kişilik dev ekibi olacak.

Duygu Gülen

YORUM YAZ