MENÜ

40 yıl sonra olimpiyat oyunlarına gidiyoruz

Türkiye'nin yol bisikletinde olimpiyatlara katılıp katılamayacağını belirleyecek 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turu mutlu sonla tamamlandı.

40 yıl sonra olimpiyat oyunlarına gidiyoruz

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) Avrupa klasmanı değerlendirmesine göre, ülkelerin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na gidebilmesi için ilk 16 ülke arasında yer alması gerekiyordu. Bu yarışa kadar Avrupa’da ülke sıralamasında 14. sırada yer alan Türkiye, Alanya Turu’nu da başarılı bir şekilde geride bırakarak, 2012 Olimpiyatları’na 2 sporcuyla katılma hakkını elde etti.

Haberin Devamı

2 sporcuyla katılacağız

40 yıl sonra olimpiyatlara katılmayı garantilediklerini belirten Federasyon Başkanı Emin Müstüfoğlu, “Ülkemizin organizasyonlarda neler yapabildiğini dünyaya gösterdik. Türk insanının istediği zaman her şeyi başardığını bir kez daha göstermiş olduk.

Bu başarıyla 2012 Londra Olimpiyatlarına gideceğiz” dedi. Müftüoğlu ayrıca, Dünya Bisiklet Birliği’nin yapacağı toplantıda alınacak karar sonrası sporcu sayısının 3’e yükselme ihtimali olduğunu da sözlerine ekledi. Bu arada UCI’nin yarış takviminde yer alan 2.2 kategorisindeki 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turu’nda genel klasmanda şampiyonluğu Manisaspor elde etti.

YORUM YAZ