MENÜ

Hamit haklı!

FANATİK'in usta kalemleri, Almanya karşılaşmasının ardından Real Madrid'de forma giyen A Milli Takımımız'ın yıldızlarından Hamit Altıntop'un, takım arkadaşlarını hedef alan açıklamalarını masaya yatırdı

Hamit haklı!

Fiziksel olarak oyuncuların yetersiz olduğunu dile getiren tecrübeli oyuncu için yazarlarımız, “Eleştiri sınırlarını aşan bir yaklaşım ama tespitlerinde haklı. Umarız herkes gereken dersleri alır” görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

Söyledikleri az bile

Nihayet bir oyuncumuzdan, “Türkiye’de yabancılara çok değer veriliyor”dan başka bir söz duyabildik. Hamit söylediği her şeyde sonuna kadar haklı.. Ve hatta eksik söylediğini, biraz fazla kibar davrandığını da söylemek lazım. Mesela ona şu eki yapayım: Almanya’dan 3 Real Madrid’li Türk çıkarken, neden Türkiye’den zar zor bir Atletico’lu çıkıyor? Bunu sorgulamak lazım. Hamit aslında arkadaşlarını şikayet etmiyor. Hep beraber halihazırdaki durumu sorgulamamız gerektiğini söylüyor. Neden Türkiye’de fizik olarak yeterli değiliz. Neden taktik bilgisi olarak bu kadar geride kaldık? Artık bunu tartışmanın vaktidir...

Mehmet Demirkol

Özeleştiri zamanı

Bizde maç kaybedildiğinde genelde hocalar suçlanır, kazandığında ise futbolcular göklere çıkartılır. Milli Takımlar’da da durum farklı değil. Zaten bu yüzden her kötü dönemden sonra teknik direktörler gelir gider, istikrar sağlanamaz. Hamit’in sözlerini biraz da buna bağlamak istiyorum. Söylediği sözlerin çoğuna katılıyorum. Çünkü önceki gece izlediğimiz Milli Takım gerçekten de Almanlar karşısında hem fiziksel hem taktiksel olarak kötüydü. Son olarak bu sözleri söyleyen Hamit’e de bir çift lafım var. Kaptan olarak arkadaşlarını eliştirirsen, forma giydiğin iki Almanya maçını izle ve biraz özeleştiri yap.

Haberin Devamı

Mehmet Demircan

Dost acı söyler

Doğru, dürüst ve işini her zaman iyi yapmaya çalışan, hem sporcu ahlakı hem kişilik olarak örnek bir figür Hamit Altıntop... Türk futbolunda pek olmayan cinsten. Ne yazık ki o da Almanya’da yetişti. Ay-Yıldızlı forma altında kaptan çıkmanın getirdiği sorumlulukla çok doğru şeyler söyledi. Kimse gocunmasın, sonuna kadar haklı... Dost olduğu için acı konuştu. TT Arena’daki hüsranı görmeden gelemezdi, öyle de yaptı zaten. Gıpta etmesi çok doğal. Çünkü onların içinden geliyor. Herkesin gördüğünü ama söylemekten çekindiği şeyi insanların gözünün içine baka baka ifade ederek, önemli bir eksikliği gözler önüne serdi.

Kaan Bora

Doğru ama eksik

Hamit, arkadaşlarına eleştiri sınırlarını aşan şekilde sitem etti. Her ne kadar çıkış noktasında haklı olsa da, bilgi eksikliğinden yanlış adres gösterdi. Oyuncularda değil, Federasyon’da da büyük pay var. Her güne maç koyarsan, sadece oynayanları değil, herkesi bıktırırsın! Almanya maçında sahada öne çıkan isim olmadı. Hamit, 6 ay topa ayak sürmedi. En çok koşan ve mücadele eden isimlerdendi. Kötünün iyisi yani. Şike soruşturması, fikstür yoğunluğu, milli maçlar derken, kafa olarak bitik durumdayız. Hamit’in bahsettiği fizik, sağlam kafa ve vücutta bulunur! Umarız bu tepkiden, gerekli dersler alınır.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ