MENÜ

Saray'da kriz var!

Daha önce Adnan Polat'ı disiplin kuruluna şikayet eden Mehmet Helvacı, bu kez çok daha ses getirecek bir eyleme hazırlanıyor. Helvacı'nın yeni hedefi, Başkan Ünal Aysal ve şu anki yönetim kurulu!

Saray'da kriz var!

2011’in ilk yarısını oldukça sancılı geçiren Sarı-Kırmızılı kulüp, 14 Mayıs’ta yapılan seçimli genel kurulun ardından rahat bir nefes almıştı. Mahkeme süreçleri, üyeler arasında yaşanan gerginlikler, tatsızlıklar geride kalmıştı. Ancak bu durum pek uzun sürmeyecek gibi gözüküyor. Geçen yönetimin en tartışılan ismi olan Mehmet Helvacı, geçtiğimiz ay Adnan Polat’ı disiplin kuruluna şikayet etmişti. Bunun nedeni olarak da Polat’ın hem kendisine hem de Galatasaray’a hakaret etmesini göstermişti. Ancak prosedür gereği, Polat’ın disipline sevk edilmesi için, mevcut yönetimin onay vermesi gerekiyordu ve Ünal Aysal ile ekibi, Helvacı’nın bu talebini geri çevirmişti. Bu durum, yeni bir sorunu ortaya çıkardı. Kurallara göre yönetimin, bu kararı verdikten sonra 1 ay içerisinde, gerekçesini paylaşması gerekiyor. Bu süre önümüzdeki hafta dolacak. Mehmet Helvacı, yönetimin kendisine bir açıklama yapmaması halinde gündeme bomba gibi düşecek bir girişimde bulunarak, bu kez Ünal Aysal ve arkadaşlarının disipline sevkini isteyecek! Ancak disipline sevkte karar mercii yönetim kurulu olduğu için, kafalarda soru işaretleri oluşacak. Mehmet Helvacı’nın böyle bir girişimde bulunması halinde, yönetim kurulu kendi kendini disiplin kuruluna sevk edip etmemeye karar vermek zorunda kalacak! Anlaşılan, yönetim önümüzdeki hafta içerisinde Adnan Polat konusunda bir açıklama yapmazsa, Galatasaray’da işler bir kez daha karışacak...

Haberin Devamı

Disiplin Kurulu prosedürü nasıl işliyor?

Bir üye, başka bir üyeyi disiplin kuruluna verebilmek için önce yönetim kuruluna tavsiyede bulunuyor. Yönetim uygun görürse kişiyi disiplin kuruluna sevk ediyor. Uygun görmemesi halinde ise 1 ay içerisinde gerekçesini açıklamak şartıyla, bu talebi geri çeviriyor. Ancak süreç burada bitmiyor. Disiplin kuruluna vermek isteyen üye, bu açıklamadan 15 gün sonra direkt olarak bu kez disiplin kuruluna müracaat edebiliyor. Kurul konuyu görüşüyor ancak bu noktada bir kez daha yönetim devreye giriyor. Disiplin kurulu, aldığı karara göre, yönetime tavsiyede bulunuyor. Yönetim Kurulu ceza vermek isterse, ilk genel kurul toplantısında bunu üyelerin oylamasına sunuyor.

Haberin Devamı

Serdar Dinçbaylı

YORUM YAZ