MENÜ

Yüzde 99 oynamıyor

Panzerler'in bize karşı en önemli kozu olması beklenen Türk asıllı yıldız Mesut Özil'in, bu akşam Ay-Yıldızlılar'a karşı forma giymeyeceği öğrenildi.

Yüzde 99 oynamıyor

Almanya ile oynayacağımız kritik mücadele öncesi rakibimizin en önemli yıldızı konumundaki Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’in, Ay-Yıldızlılar’a karşı forma giymeyeceği öğrenildi. İspanya’nın Real Madrid Takımı’nda oynayan Mesut’un hafif sakatlığının bulunduğu ve teknik direktör Joachim Löw’ün, bu yüzden futbolcusunu riske etmek istemediği bildirildi. Tabii Mesut’un bu sebepten sahada olup olmayacağı konusunda net bir bilgi mevcut değil. Panzerler’in deneyimli çalıştırıcısı Löw’ün, Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşmada Mesut’un baskı hissetmemesi için böyle bir önlem aldığı da ifade ediliyor.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finallere gitmeyi garantileyen ilk takım olan Almanya’da Löw, tüm maçlarını kazanan bir takım olarak turnuvada yer almak istediğini her defasında yineliyor. Ancak Alman teknik adam, Mesut’un Türk taraftarların olumsuz bir tezahüratından etkilenmemesini de istiyor. Zaten kampa katıldığından beri idmanlarda pek gözükmeyen Mesut mücadele öncesi, “Türkler’in benimle gurur duyduğunu biliyorum. Real Madrid’de benim direkt 11’de forma giymem, onları çok mutlu ediyor” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

’Oynamak istiyor’

Almanya’nın hocası Joachim Löw, Mesut Özil’in Türkiye’ye karşı forma giymek istediğini söyledi. Löw, “Sakatlığı bulunuyor ama, İstanbul’da da sahada olmak çok istiyor” yorumunu yaptı.

Sağ tarafa dikkat

Rakibimiz Almanya ile oynadığımız mücadelede Panzerler’in, ataklarının yüzde 37’sini sağ kanattan gerçekleştirdiği öğrenildi. Castrol EDGE performans verilerine göre, Ekim ayında oynanan Almanya-Türkiye mücadelesinde Thomas Müller ve Phillipp Lahm ikilisi, takım arkadaşlarına 8 gol şansı yarattı. Bu akşam özellikle sağ kanata dikkat!

Doping kullanmışlar

Der Spiegel Dergisi, İngiltere ile Batı Almanya arasında 1996’da oynanan Dünya Kupası Finali’nde, doping kullanıldığını öne sürdü. FIFA’nın o dönemki Sağlık Komitesi Başkanı Mihailo Andrejevic tarafından, Batı Almanya Atletizm Federasyonu Başkanı Max Danz’a gönderilen mektupta, İngilizler’in 4-2 kazandığı karşılaşmada, ismi açıklanmayan Alman oyuncuların yasaklı madde kullandığına vurgu yapıldı.

YORUM YAZ