MENÜ

Tiyatroyla gelen ödül!

Şike haberleriyle dünyanın gündemine oturduğumuz şu günlerde Futbol Federasyonu, “Futbol Sadece Bir Oyundur” tiyatro oyunuyla, UEFA'dan teşekkür mektubu aldı.

Tiyatroyla gelen ödül!

Geçen sezon başlayan ve 11 ilde 28 kez sahnelenerek 15 bin civarında çocukla buluşan “Futbol Sadece Bir Oyundur” çocuk oyunu, UEFA Futbol ve Sosyal Sorumluluk Direktörü Patrick Gasser’in özel teşekkürünü aldı. Şike ile ilgili olarak UEFA’yı ziyaret eden Lutfi Arıboğan’ın burada yaptığı incelemeler sırasında kendisine, “Çocuklara tiyatroyla futbolun sevgi ve kardeşlik olduğunu öğretmeyi amaçlayan bu yöntemi, dünyada yapan tek federasyonsunuz. Size en kısa zamanda bir teşekkür mektubu yayınlayacağız” denildi. Kaldırılması gündemdeydi
Yani kaldırılması gündemde olan tiyatro oyunuyla UEFA’nın resmi internet sitesinden teşekkür mektubu alan Futbol Federasyonu’nda Arıboğan’ın yüzü, bu haberle güldü.. Ve oyunun bu yıl da devam etmesi için çalışmalara başlandı. Tiyatroyu yöneten isim olan sanatçı Enis Fosforoğlu da, “Oyunun amacı, futbolda şiddeti sorgulayarak oyunun en güzel yönlerini göstermek. Bu ödül bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Serdar Dinçbaylı

YORUM YAZ