MENÜ

Mesut Özil oynar mı?

R.Madrid'li yıldızın Türkiye'ye karşı forma giyip, giymeyeceği belirsizliğini koruyor. İlk günkü idmanında yer almayan Mesut, Almanya'nın İstanbul'a hareketinden önceki çalışmaya da katılmadı.

Mesut Özil oynar mı?

Almanlar’ı Türkiye ile oynanacak maç öncesi Mesut Özil endişesi sardı... Panzerler’in en önemli oyuncuları arasında yer alan Türk asıllı yıldızın, İstanbul’daki kritik karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Real Madrid’in Espanyol ile oynadığı lig maçında sakatlanan başarılı oyuncu, Alman Milli Takımı’nın önceki günkü idmanına katılmadı. Teknik direktör Joachim Löw düzenlediği basın toplantısında Mesut’un durumunun çok ciddi olmadığını, hafif bir sakatlığı bulunduğunu ve yarınki maça yetişeceğini söyledi. Ancak ünlü oyuncu dün Almanlar’ın İstanbul’a hareketinden önce Mainz’da gerçekleştirdiği antrenmanda da yer almadı. Bu durum Almanlar arasında büyük endişe yarattı ve “Mesut Özil, Türkiye’ye karşı oynamak istemiyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Alman Milli Takımı’nın sadece bir antremanın kaldı ve Real Madrid’li oyuncunun bu çalışmaya katılıp, Türkiye’ye karşı forma giymesi zor gözüküyor.

Haberin Devamı

Löw mazur görebilir

Löw’ün TT Arena’daki randevuda Mesut Özil’i Türk taraftarların önüne atmama düşüncesiyle bu oyuncunun ‘oynamama’ isteğini mazur görebileceği konuşuluyor. Mesut da dev maç öncesi açıklamalarıyla kafa karıştırdı. Die Welt’e verdiği röportajda “Islıklanmaktan korkmuyorum” ifadesini kullanan Türk asıllı yıldız, Radikal Gazetesi'ne ise “Oynamak istemiyordum ama Alman Milli Takımı yetkilileri kötü alışkanlık yapar diye bu isteğimi geri çevirdi” diye konuştu.

İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Die Welt'e:

“Berlin’deki ilk maçta da binlerce Türk ıslık çaldı. Fakat etkilenmedim. Maçlarda kendimi sadece futbola verip dış etkilere karşı kulaklarımı tıkarım. Bunun için etkilenmem. Islıklanmaktan korkmuyorum.”

Haberin Devamı

Radikal'e:

“Doğrusunu söylemek gerekirse oynamak istemiyordum ama Alman Milli Takımı yetkilileri kötü bir alışkanlık yaratabileceği endişesiyle bu isteğimi kabul etmedi. Islığa haketmiyorum. İnşallah Berlin’deki maçın atmosferini o ıslıklı protestoyu tekrar yaşamam.”

YORUM YAZ