MENÜ

Avrupa yanıyor!

İspanya, İtalya, Hollanda ve Almanya, EURO 2012'yi garantiledi. Altı ülkenin daha direkt gideceği Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmak için aynı zamanda müthiş bir Play-Off mücadelesi de yaşanıyor.

Avrupa yanıyor!

Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılacak takımların belirleneceği elemelerin bitimine 2 maç kala heyecan dorukta. Bizim de yer aldığımız A Grubu’nda Almanya, C Grubu’nda İtalya, E Grubu’nda Hollanda ve I Grubu’nda son şampiyon İspanya, EURO 2012 vizesini aldı. Altı ülkenin daha direkt gideceği finaller için İngiltere’de mutlu sona çok yakın. Adalılar’a Karadağ karşısında bir beraberlik yetiyor. Biri en iyi ikinciye verilecek, diğer gruplardaki 5 kontenjan için ise müthiş bir çekişme yaşanıyor.

Haberin Devamı

İşte gruplarda son durum

B GRUBU: Rusya bir adım önde
17 puanı bulunan Rusya bugün Slovakya deplasmanından 1 puan çıkarırsa son maçta Moskova’da Andorra’yı konuk edeceği için büyük avantaj yakalayacak. Ancak Stoch ve Holosko’nun forma giydiği Slovaklar kazanırsa işler karışacak. Makedonya’yı ağırlayacak grubun sürpriz takımı Ermenistan, Andorra’ya konuk olacak İrlanda ile birlikte grubun ikincilik kovalayan iki ekibi. En iyi ikinciler sıralamasında üçüncülükte yer alan İrlanda’nın bu kontenjan için de şansı bulunuyor.

C GRUBU: İtalya bileti aldı
Slovenya’yı tek golle deviren İtalya, bu galibiyetle işi bitirmişti. Ancak Gök-Mavililer’in ardında ikincilik için üç takım çekişiyor. Bunların içinde en avantajlı olanı Sırbistan bugün Belgrad’da oynayacağı İtalya önünde sahadan galibiyetle ayrılırsa işi bitirecek. Çünkü kendini takip eden Estonya ile Slovenya’nın birer maç fazlaları var. Bu iki takım Sırplar’ın İtalya karşısında puan kaybetmesini bekleyecekler.

Haberin Devamı

D GRUBU: Fransa-Bosna çekişiyor

Fransa’nın Romanya deplasmanında aldığı 0-0’lık beraberlik grupta dengelerin değiştirdi. 2010 Dünya Kupası eleme grubunda Türkiye’nin üstünde yer alıp, tarihinde ilk kez Play-Off oynayan Bosna Hersek başarılı performansını EURO 2012 Elemeleri’nde de sürdürüyor. Beyaz Rusya’yı devirip, Fransa’nın 1 puan gerisinde yer alan Boşnaklar’ın Lüksemburg’u, Horozlar’ın da Arnavutluk’u geçmesi zor değil. Grubun kaderi 11 Ekim Salı günü Stade de France’daki Fransa-Bosna maçında belli olacak.

E GRUBU: Hollanda eze eze çıktı

Elemelerin Almanya ve İspanya ile birlikte fire vermeyen üç takımından biri olan Hollanda, Avrupa Şampiyonası biletini alırken, hiç zorlanmadı. 8 maçta 34 gol atıp, kalesinde sadece 5 gol gören Portakallar’ın ardından İsveç ve Macaristan kıyasıya bir ikincilik savaşına tutuşmuş durumda. Macarlar’a göre bir maç eksiği bulunan İsveç önce Finlandiya’ya konuk olup, finali evinde Hollanda ile yapacak. Kuzey ekibinin en iyi ikinci olma ihtimali de yüksek.

F GRUBU: Atina’da müthiş kapışma

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde günün maçı hiç şüphesiz bu grupta olacak. Yunanistan, bir puan geriden takip ettiği Hırvatistan’ı Atina’da ağırlayacak. Eğer Yunanlılar bu zorlu mücadeleden galip çıkarsa büyük avantaj yakalayacak. Ancak mücadele berabere biterse Hırvatlar büyük oranda işi bitirmiş olacak. Çünkü Hırvatistan son maçta iddiası kalmayan Letonya’yı ağırlayacak. Yunanistan ise zorlu Gürcistan deplasmanına gidiyor.

G GRUBU: İngiltere’ye 1 puan yeter

Capello’nun görevi bırakacağı söylentilerinin ayyuka çıktığı İngiltere, EURO 2012’ye en yakın takım konumunda. Bugün Karadağ ile deplasmanda karşılaşacak Ada temsilcisine beraberlik yetecek. Ancak aksi bir sonuçta Karadağ umutlanacak. O zaman da İngilizler, Karadağ’ın İsviçre ile deplasmanda yapacağı maçı bekleyecek. Eğer Karadağ bu maçı da alırsa, İngiltere’ye ikili averajdan üstünlük sağlayacağı için vizeyi kapacak.

H GRUBU: Tam bir karmaşa

İşte en karışık grup... Şimdilik lider olan Portekiz’in elenme ihtimali bulunuyor. Böyle bir durumda futbolseverler dünyanın en pahalı futbolcusu Ronaldo’yu, Beşiktaşlılar da yıldızları Ricardo Quaresma’yı Avrupa Şampiyonası’nda göremeyecek. Grubun üçüncüsü Norveç eğer elemeleri ikinci tamamlarsa en iyi ikinciler kontenjanından bileti almaya 1 numaralı aday. Portekiz İzlanda’yı, Danimarka da Güney Kıbrıs’ı bugün yenerse grupta dananı kuyruğu 11 Ekim’deki Danimarka-Portekiz maçında kopacak.

GRUBU: İspanya işi bitirdi

Haberin Devamı

Önce 2008 Avrupa Şampiyonası, ardından da 2010 Dünya Kupası’nı kazanıp, tarihi bir başarıya imza atan İspanyollar’ın süper performansı devam ediyor. Gruptaki altı maçını da kazanan Boğalar, Polonya-Ukrayna için rezervasyon yaptırdı bile... İkincilik için İskoçya’ya göre iki puanlık avantaja sahip Çek Cumhuriyeti; evinde oynayacağı İspanya ve deplasmanda yapacağı Litvanya maçlarından 4 puan çıkarırsa Play-Off’u arantileyecek.

Kaan Bora

YORUM YAZ