MENÜ

Maestro!

Alındığında, “Bu yaşta bir oyuncuya çok para verildi” diyen de oldu, “İngiltere ve İspanya sonrası Türkiye'de yapamaz” diyenler de... Ama Zokora sustu, sahada konuştu. Güneş'in vazgeçilmezi, futbol dersi veriyor adeta

Maestro!

Trabzonspor’un gündemine geldiğinde ve hemen ardından transferi resmen açıklandığında üzerine çok konuşuldu, farklı yorumlar yapıldı. En çok da bonservis ücreti gündeme oturmuştu. 5 milyon Euro’yu bulan maliyet için, “Bu yaşta (31) bir oyuncuya bu kadar para verilir mi?” diyenler de vardı, kariyerinden yola çıkarak, “İngiltere ve İspanya sonrasında Türkiye’de yapamaz” iddiasını savunanlar da oldu. Tüm bu yorumların başkahramanı Zokora ise kendini hiçbir söylentiye kaptırmadı, saha dışında hiç konuşmadı. Hayat arkadaşıyla birlikte geldiği Trabzon’a hemen uyum sağlayan ve sık sık şehirde halkla birlikte olmaktan da kaçınmayan Fildişi Sahilli oyuncu, eleştirel yorumlara ise sahada futboluyla yanıt verdi.

Haberin Devamı

Dinlenmek yok

Hocası Şenol Güneş’in as kadrosuna giren Zokora, bir daha da formasını çıkarmadı. Süper Lig’deki tüm maçlarda oynayan deneyimli futbolcu, Avrupa’da ise sadece 1 maç kaçırdı, o da cezası sebebiyle. Güneş’in rotasyonlarında bile yeri dolmayacağı için dinlendirilmeyen Zokora, bu süreçte ülkesinin milli takımının kamplarına da gidip geldi.

Taraftarın da sevgilisi

Didier Zokora, Trabzonsporlu taraftarların da sevgilisi haline geldi. Kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı TS Club mağazalarından alınan formalara en çok yazdırılan isimlerden birinin Zokora olduğu öğrenildi. Sık sık kentteki turistik yerlere ve restoranlara da eşiyle birlikte giden Bordo-Mavililer’in deneyimli oyuncusu, görünen o ki, Trabzonspor’da sözleşmesinin bulunduğu 4 yıl boyunca fenomen haline gelecek.

YORUM YAZ