MENÜ

Asıl Fener hangisi?

2011/2012 sezonuna başkansız, yıldızsız, Şampiyonlar Ligi'nden men edilmiş ve 5 önemli sakatla başlayan Kanarya ise 5. hafta sonunda zirveye yerleşti.

Asıl Fener hangisi?

Herkesin beklentileri farklıydı bu sezon Fenerbahçe için. Kimi ilk 4’e giremez, kimi de küme bile düşer yorumları yapıyordu Sarı-Lacivertliler’e. Çünkü geçtiğimiz 3 Temmuz günü patlak veren Şike Soruşturması ve ardından yaşananlar bir hayli yaralamıştı Kanarya’yı. Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerin tutuklanmasına ek olarak yaşanan belirsizlikler nedeniyle Fenerbahçe’de moraller dibe vurmuş, dış transfer çalışmaları askıya alınmıştı. Herkesin, ‘Camia kendine geliyor, hayat normale dönüyor’ dediği anda, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın
24 Ağustos günü yaptığı UEFA destekli açıklama adeta şok etkisi yarattı Fenerbahçe cephesinde. Kanarya, ‘Şampiyonlar Ligi’nden men edilmiş, yerine Devler Ligi’ne davet edilen Türk takımı ise Trabzonspor olmuştu. Yeni transfer edilip formasını terletmeden Rus takımı Spartak Moskova’nın yolunu tutan Emmanuel Emenike’nin şokunu atlatamayan Sarı-Lacivertliler, kelimenin tam anlamıyla ‘yaprak dökümü’nün en yakın şahidi oluyordu.

Haberin Devamı

İki ayrı sezonda iki ayrı Fenerbahçe

Takımın iskeletini oluşturan Diego Lugano ve Andre Santos’un yanı sıra, Daniel Güiza ve Mamadou Niang da Sarı-Lacivertli renklerden bir bir koptu. Takıma yeni katılan Henri Bienvenu ve Reto Ziegler’in kalitesinin ise Niang ve Santos’u aratacağı öne sürüldü. Fenerbahçe’de tüm bu sıkıntılara; Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal ve Mehmet Topuz’un sakatlıkları tuz biber ekti. Ancak ligin ilk 5 haftasında dertlerin üstesinden gelmeyi başardı Fenerbahçe. Hem de geçen sezonki ilk 5 haftalık performansının üzerine çok çok fazlasını koyarak. Geçtiğimiz sezonun ilk 5 haftasını; 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle 7 puan toplayarak 9. sırada tamamlayan Sarı-Lacivertliler, bu sezon şu ana kadar adeta imkansızı başardı. Fenerbahçe yaşadığı onca sıkıntıya karşın 2011/2012 sezonunda Süper Lig’in geride kalan 5 haftasında sadece 1 beraberlik alıp, yenilgi yüzü görmeden 13 puan toplayarak liderlik koltuğuna oturma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

İlker Yağmur

MİNİ YORUM

O Fenerbahçe, bu Fenerbahçe değil...

Geçen seneki berbat performansın temelinde hoca ve sistem değişikliğinin getirdiği sancılar vardı. Yabancı transferlerin uyum süreci de sancıyı artırdı. Her şeye rağmen anormal olan o gidişattı. Ancak bugünkü tablo gayet normal. Soruşturmalara, tutuklamalara ve hatta gidenlere rağmen normal. Çünkü öyle ya da böyle bu takım geçen senenin şampiyonu ve Süper Lig’in en oturmuş kadrosu... Eksiklikleri kapatan da emekleri yok farzedilen, aşağılanan ve başarıları kirletilen futbolcuların hırsı ve isyanı... Bundan daha motive edici ortam, konsantrasyonu katlayacak durum bugüne kadar hiç oluşmadı. Çünkü o suçlamalara asıl cevabı verecek olan futbolcuların bizzat kendisidir. Bunu da en iyi bilen, en iyi hissedenler de Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve futbolculardır.

Hasan Ali Atasoy

YORUM YAZ