MENÜ

'Her zaman iddialıyız'

Ön elemeyi geçip tarihinde ilk kez Euroleague'e kalan Galatasaray'da coach Oktay Mahmuti, 'Euroleague'in Eurocup'tan daha zor olduğunu biliyoruz. Ama bizim olduğumuz her yerde iddia vardır' dedi.

'Her zaman iddialıyız'

Galatasaray ve coach Oktay Mahmuti tarih yazmaya devam ediyor... Geçen yıl Beko Basketbol Ligi’nde final oynayarak herkesi şaşırtan Sarı-Kırmızılılar, aradan bir kaç ay geçtikten sonra Euroleague hedefini de gerçekleştirdi. Litvanya’daki elemelerde önce Yunanistan’ın PAOK, ardından Fransa’nın Asvel, son olarak da ev sahibi ülkeden Lietuvos Rytas’ı yenerek Euroleague’de Efes Pilsen ve Fenerbaçe’nin ardından 3. Türk takımı olmayı başaran Galatasaray, şimdi yeni hedeflere yelken açtı.

Haberin Devamı

‘Keyfini çıkaracağız’

Başarıdaki en büyük pay sahiplerinden olan coach Oktay Mahmuti, öncelikli olarak Euroleague’de olmanın keyfini çıkarmaya çalışacaklarını belirterek, “Buraya gelirken nasıl iddialıysak, Euroleague’de de aynı iddiada olacağız. Euroleaague’in, Eurocup’tan daha zor olacağının farkındayız. Ama Galatasaray olarak nerede oynuyorsak, hep rekabet içinde olmuşuzdur. Yine aynısını yapacağız. Geçen yıl Türkiye Ligi’nde, şimdi eleme grubunda yaptığımız gibi Euroleague’de de yarışmacı, rekabet içinde olan, iddia sahibi bir takım olacağız. Litvanya’da kimse bizi favori göstermiyordu. Rytas’ın gruplara kalacağı tahmin ediliyordu ama bunu biz başardık” dedi.

‘Laf olsun diye oyuncu almam’

Sezon başında kadroyu kurarken, Eurocup ya da Euroleague’e göre değil, mevcut imkanlarla en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Mahmuti, “Bir bütün içinde, birbirlerine uyum sağlayacak oyuncuları seçtik. Euroleague’e kaldığımız için bize hizmet edecek ama aynı zamanda bizim projelerimizin önünü kapatmayacak bir oyuncu bulursak alırız. Bize artı getirecekse tabii ki düşünürüz. Ama sadece boyu 2.10 diye Furkan ve Sertaç’ın önünü kapayacak bir oyuncu almam. Takım konseptini bozmayacak, sistem içinde bize fayda sağlayacak biri olmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hakan Üstünberk: Önemli bir adım attık

Galatasaray’da basketbol şubesi sorumlusu Hakan Üstünberk, Euroleague’e kaldıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Üstünberk yaptığı açıklamada, “Önemli bir adım atıldı. THY Avrupa Ligi’ne katılmak bizim için son derece önemli bir adımdı. Bu başarı, hedeflerimizin esasını oluşturuyordu. Umarım gruplarda da iyi işler yapmaya devam ederiz” diye konuştu. Elde edilen sonuçta takımda yer alan herkesin büyük payı olduğunu aktaran Üstünberk, iyi bir ekip, organizasyon ve kurumsal yapı oluşturmak için çaba harcadıklarını vurguladı. Hakan Üstünberk, Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen gibi sürekli direkt olarak bu organizasyonda yer alabilmek için sürekli başarı gerektiğinin altını çizerek, “Bu sürekliliği sağladığımızda biz de direkt katılım hakkını alırız” ifadesini kullandı. Hem Avrupa’da, hem de Beko Basketbol Ligi’nde en iyisini yapmak istediklerine değinen Üstünberk, “Mühim olan iyi mücadele etmek ve formayı sonuna kadar terletmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ