MENÜ

Bir doğru bir yanlış!

Halis Özkahya Beşiktaş'a çıkardığı iki kırmızı kartla geceye damgasını vurdu. 64'te Necip'in atılması ne kadar doğruysa, 83'teki o kadar yanlıştı. Yardımcı hakemin kırmızı kart öncesi Sosa'nın ofsayt pozisyonunda olduğunu tespit etmesi gerekirdi.

Bir doğru bir yanlış!

Gaziantep-Beşiktaş mücadelesine hakem Halis Özkahya damgasını vurdu. 64’üncü dakikada Popov kendi yarı alanından topu aldı, bütün oyuncuları geçip, Beşiktaş defansının arkasına sarktı. Peşindeki Necip de arkadan bu oyuncunun formasını tutup çekmeye başladı. Ceza alanına yaklaşıldığı anda da düşmemek için direnen Popov’u yere indirdi. Hakem Halis Özkahya’nın ‘bariz gol şansını engelleme’den Necip’e gösterdiği kırmızı kart son derece yerindeydi. Daha sonra, bu kez başlangıcı ofsayt olan 83’üncü dakikadaki pozisyonda ise Sosa, Beşiktaş ceza alanına girmek isterken İsmail kontrolsüz bir darbeyle ayağına vurduğu bu Antepli oyuncuyu yere indirdi. Bir önceki pozisyon kadar çok net görülmese de bana göre, hakemin ‘bariz gol şansını engelleme’ nedeniyle İsmail’i kırmızı kartla ihraç etmesi de doğruydu. Ancak unutmamalıyız ki pozisyonun başlangıcı ofsayttı ve yardımcı hakemin bunu tespit etmesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Topları çiğneyip durdular

Beşiktaş’ta Mustafa Pektemek kuvvetsiz, aynı zamanda çabuk değildi. Holosko ise çok koşuyor gibi görünmesine rağmen, çizgiye gömülüp, ne Ekrem’e yardım etti, ne de rakibe baskı yaptı. Fernandes ile Simao da ayaklarındaki topu çiğneyip durdular. Yalandan geriye, yana paslarla maçın içinde olduklarını göstermeye çalıştılar. Böylesine kötü bir Beşiktaş’ı başlarda mütevazılık gösterip, kendi yarı alanında karşılayan Gaziantep uyanınca 15-20’nci dakikalardan itibaren özellikle Ekrem’in kanadından tehlikeli olmasa da çabuk ve hızlı ataklar geliştirmeye başlayınca, Rüştü ile neredeyse bire bir oynamaya başladılar. Queresma’nın eksikliğinin Beşiktaş’ta ciddi anlamda hissedildiği de bir gerçek.

Haberin Devamı

Serdar Tatlı

YORUM YAZ