MENÜ

''Kalbim Türkiye'yi seçti''

Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında futbol oynarken A milli takım takım tercihini Türkiye'den yana kullanan ve 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Milli Takım'ın Almanya ve Azerbaycan ile yapacağı karşılaşmaların aday kadroya alınan Ömer Toprak, kalbinin sesini dinleyerek Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

''Kalbim Türkiye'yi seçti''

Ömer Toprak, Lig Tv’ye yaptığı açıklamada, Türk milli takımının formasını giyecek olduğu için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. A Milli Takım’da diğer oyuncuların kendisini güzel şekilde karşıladığını ifade eden Ömer Toprak, "Almanya için genç milli takımlarda oynamıştım. Milli takım için tercihimi düşünürken arkadaşlarımla, akrabalarımla konuştum. Kalbim ’Türkiye’yi seç, Türkiye için oyna’ dedi ve Türkiye’yi tercih ettim" dedi.

Haberin Devamı

Tercihi öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ve yardımcılarıyla da görüştüğünü kaydeden Toprak, Türkiye’yi tercih ettiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Almanların yetenekli futbolculara çok yardımcı olduklarını ve Türk kökenli oyuncuların da Alman milli takımını tercih edebildiğini dile getiren Ömer Toprak, "Mesut böyle bir karar verdi. Ben de kararımı Türkiye’den yana kullandım. Bence herkes nasıl düşünüyorsa öyle yapsın" şeklinde konuştu.

Almanya ile kendilerini zorlu bir maçın beklediğini ifade eden Ömer Toprak, "Almanya, İspanya ve Hollanda takımları en iyi futbol oynayan milli takımlar. Almanya hiç maç kaybetmedi. Kendisini geliştirdi. Çok disiplinli ve iyi bir ekip. Bizim için çok zor maç olacak. Ancak biz Türkiye’yiz. Savaşmalıyız. 90 dakika mücadele etmeliyiz" dedi.

YORUM YAZ