MENÜ

"2 maçta en kötü 4 puan almalıyız"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve futbolcu Gökhan Gönül, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Almanya ile Azerbaycan'la oynanacak maçlar öncesi basın toplantısında konuştular.

"2 maçta en kötü 4 puan almalıyız"

"ALMANYA ÇOK ÜST DÜZEY BİR TAKIM. GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK GEREK; ONLARLA AYNI SEVİYEDE DEĞİLİZ. AMA BU TAKIN İÇ SAHADA NASIL SÜRPRİZLER YAPTIĞINI DA BİLİYORUZ"

"KONTROL BİZDE... YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

MİLLİ FUTBOLCU GÖKHAN GÖNÜL: "İKİ MAÇTAN EN KÖTÜ İHTİMAL 4 PUAN ALMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ"


Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısı ilk olarak sözü alan Hiddink, "Kontrolün elimizde olmasını istiyoruz demiştik. Sonuna yaklaştığımız eleme sürecinde bunu devam ettirdiğimizi görüyoruz. Kontrol bizde ve yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Elemelere başlamadan önce gruptaki ilk sıra için Almanya ile çekişeceklerini bildiklerini dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, "Avusturya ve Belçika ile de çekişeceğimizi biliyorduk. Bu yüzden kontrolü elimizde tuttuğumuz için de çok mutluyuz. Eminim oyuncular ve herkes için heyecan başlamıştır. Önümüzdeki iki maçtan sonra da nereye geleceğiz bunu öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Milli futbolcuların sakatlık yaşamadan maça hazır gelmelerinin önemli olduğunu aktaran Hollondalı çalıştırıcı, Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin'in sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldığını ve yerine Hakan Arıkan'ın davet edildiğini ifade etti.



Kazakistan ve Avusturya maçlarındaki performansımızın Almanya maçını kazamaya yetip yetmeyeceği hakkındaki bir soruya ise Hiddink, "Öncelikle Kazakistan maçından biz de memnun olmadık. Maç içerisinde nizami olan ancak sayılmayan golden şikayet edecek değiliz. Son dakikada attığımız golle kazandık ve çok önemli bir 3 puandı. Avusturya maçında ise takımın yenildiğini ve bize zorluk çıkaracaklarını biliyorduk. İşimizi zorlaştırdılar, kazanmak istedik ama olmadı yine de o maçlardan o puanlarla döndüğümüz için mutlu olmalıyız. Almanya ise uzun yıllardır oturmuş bir kadro. Çok profesyonel oyunculardan oluşuyor. Uluslararası arenada başarılı olmak için sadece çok iyi bir kadro da yetmiyor, yaratıcı oyuncularınız da olmalı. Tehlike de buradan geliyor. Çok zor bir maç olacak. Almanya çok üst düzey bir takım. Gerçeklerle yüzleşmek gerek; onlarla aynı seviyede değiliz. Ama bu takın iç sahada nasıl sürprizler yaptığını da biliyoruz. Taktiksel ve disiplinsel çabamızla bu maçtan istediğimiz sonucu alabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Şike soruşturması dönemine denk gelen iki maçtan sonra, şu an takımın fiziksel ve mental durumunun sorulması üzerine Hiddink, "Mental açıdan oyuncular milli takıma güler yüzle geliyorlar, çünkü ülkelerini temsil etmek onlar için önemli. Eylülde iki maç oynadık ve o zaman uluslararası seviyede performans göstermek için iyi durumda değillerdi. Fiziksel olarak böyleydi ama mental bakımdan hazırlardı. Şuanda ligler başladı, oyuncularımız da maçlarını oynuyorlar. Birkaç tane sakatlığı geçen ama maça çıkmamış oyuncularımız var. Orta sahada sıkıntımız var gibi gözüküyor ama bunu da düzelteceğiz diye düşünüyorum. Fiziksel manada iyiye giden bir durumumuz var" şeklinde konuştu.

Milli futbolcu Gökhan Gönül ise grup ikinciliği için çekiştikleri Belçika'nın 2 maçını da kazanmak zorunda olduğunu belirterek, "Bizim de iki maçtan en kötü ihtimal 4 puan almamız gerektiğini biliyoruz. Almanya'nın gücünü biliyoruz. Namağlup geldiler. Almanya tam kadro burada. İki takım arasındaki maçlar prestijli maçlardır, bizim için kadar onlar için de önemli. Zor olacağını biliyoruz ama imkansız da değil" dedi.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ