MENÜ

'Gollerimi bekleyin!'

Sezona fırtına gibi başladı, attığı gollerle Beşiktaş'ı sırtladı. Şanssız bir şekilde geçirdiği sakatlık herkesi üzdü, ancak o umudunu yitirmedi. Hugo Almeida, duygularını FANATİK'e anlattı.

'Gollerimi bekleyin!'

“Bremen’de çok gol attım, ancak Türkiye taktik olarak, ortam olarak daha farklı. Kendime güvenim tam, burada da çok başarılı olacağım. Önemli olan gollerin gelmesi, gelecek de...”

Hugo Almeida.. Bundesliga’da Werder Bremen forması altında attığı gollerle öne çıkmasını bildi. Beşiktaş ile adı anıldığında ‘transfer zor’ denildi. Avrupa’nın devleri de peşindeydi, ancak O Kartal’ı tercih etti. Son olarak da bonservisi tamamen fondan devralındı. Talihsiz sakatlık geçiren Portekizli yıldız, Ümraniye’de konuğumuz oldu. Emre Demirtaş’ın tercümanlığında, sorularımızı yanıtlarken; bazen gözleri doldu, bazen yüzü güldü. Orhan Yıldırım sordu, Hugo Almeida cevapladı...

Tam goller gelmeye başladı, sakatlandın... Şu anki psikolojin ne durumda?

- Benim için yıkım oldu. En iyi dönemde sakatlandım. Sağlık ekibi ile çok iyi çalışma içindeyiz. Koşulara başladım. En yakın zamanda sahada olmayı dört gözle bekliyorum.

Bebe ve sen oynasaydın, Beşiktaş daha farklı konumda olur muydu?

- Beşiktaş iyi yolda zaten. Son Stoke maçında iyi oynayıp kaybettik. Kendi açımdan değil ama Bebe açısından konuşmak gerekirse umarım hiçbir arkadaşım böyle sakatlık yaşamaz. Buraya goller atmak için, gelmiş çok iyi bir oyuncuydu. Ama uzun süre aramızda olamayacak. Muhakkak takıma verebileceğimiz pozitif şeyler olabilirdi.

Alves’in de gelmesi Portekiz havasını iyice estirdi. Bu avantaj mı?

- İlk kez başka bir ülkede oynarken, aynı ülkeden bu kadar çok arkadaşım oldu. Başka bir ülkede aynı durum olduğunu sanmıyorum. Ancak transferleri ben yapmıyorum. Kulüp yapıyor. Şahsen mutluyum. İletişim sorunu kalmadı. Ayrıca Portekiz’in ne kadar iyi oyuncular yetiştirdiğini gösterir. Ülke olarak futbola katkısı çok büyük.

Guti’nin oynamamasını doğru buluyor musun?

- Takımın başında bir antrenör ve yardımcısı var. Oynamayan bir futbolcu için yorum yapmak bana düşmez.. Ama Guti çok teknik. Büyük yıldız. Kariyer sahibi oyuncu. Ancak kararı her zaman hoca veriyor. Sadece ben değil her futbolcu Guti gibi bir futbolcu ile oynamak ister.

Transferde hep gündemde kaldın. Son gün başkanın bonservisini almasına yaklaşımın ne oldu?

- İsteniyor olmak insanı mutlu ediyor. Buraya geldiysem benim kararımdır. Başka yerden teklifler gelmesi önemli değil. Bu vardı ve hep de oldu. Sezon öncesi başkanımız ile oturup konuştuk. Neler yapmak istediğimi sordu. Ben de, mutlu olduğumu ve kalmak istediğimi söyledim. Gerçekten... Kulüp, ülke, taraftar, takımdan mutluyum. En iyi performans için elimden geleni yapıyorum. Terimin son damlasına kadar çalışıp faydalı olacağım. Gollerimi atarak kulübe destek olmaya çalışacağım.

Neden, Werder Bremen’de attığın golleri henüz göremedik?

- Öncelikle aklım agelmişken benim adım Almeida (Almeyda). Herkes burada bana Almedya diyor! Bu yanlış ve rahatsızlık duyuyorum. Kesinlikle düzeltmek istiyorum... Burada serbest atış, yada şut atma fırsatım olmadı yeterince. Bunlar bahane değil elbette. Bremen daha farklı takım. Orada iki, burada tek forvet oynuyoruz. Burada daha çok ceza alanı içinde kalmam gerekiyor, taktik gereği. Orada olduğu gibi güzel goller atmak isterim. Fakat önemli olan gol atmış olmam. Uzaktan mı, diz mi, göbek mi, vücüdun başka yeri mi, kafa mı önemli değil. Önemli olan gollerin gelmesi. Ve gelecek...

‘Real’de Türkler konuşmuyor mu?’

Takım içinde Portekiz çetesi gruplaşma yapıyor söylentileri ne derece doğru?

- Elbette hayır, doğru değil. Burada tek bir takım var. Gruplardan söz edemeyiz. Portekizli oyuncuların birbirleri ile daha çok konuşmaları normal. Herkes aynı hedef ve takım için savaşıyor. Yabancı bir kulüpte birden fazla Türk oyuncu olsa, onlarda aynı şeyi yaparlar. Real Madrid’de Hamit ile Nuri’nin birbirleri ile daha çok konuşmasını kim yadırgayabilir ki. Burada bir sıkıntı yok.

Ya Carvalhal..

- Çok iyi hoca. Portekiz’den araştırdım, birlikte çalıştığı oyuncular ile konuştum. Ne kadar iyi insan ve hoca olduğunu öğrenmiştim yani... Buraya geldiğinde de gösterdi. Şu anki takımın aldığı sonuçlar ve oynadığı oyun ortada. Gittiği yol da Carvalhal’ın durumunu gösteriyor. Takım her gün, her geçen maç üstüne koyuyor. Tayfur hocanın yokluğunda yerine gelebilecek en iyi kişi.

‘Adalı’yla Havutçu’yu çok özledik’

Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun aranızda olmamasından nasıl etkilendin?

- Sadece ben değil herkesi etkiledi bu durum. Özellikle Serdal Adalı. Kulüpteki en önemli kişiydi. Benim için özelikle ve apayrı yeri var. Çünkü transferimden önce sürekli onunla görüştüm. Çok da iyi bir insan. Yöneticiden de öte. Tayfur hoca gibi bir insanın yanlış yapacağına inanmıyorum. Hoca olarak kısa süre çalıştık ama karakterini gördük. Onunla çalışıyor olmayı isterdik. Ahmet Ateş de takımın parçası gibiydi.

‘Asker selamı verdim, cünkü...’

“Maçtan önce terör saldırısından haberimiz oldu. Dolayısıyla planladım. Bilinçli olarak, şehit olan kahraman Türk askerleri için yaptım. Her zaman şehitlerin ailelerinin üzüntülerini paylaşıyorum. Elimden sadece bu geliyor...”

Bir yabancı olarak, gol sevincini şehitlere hediye etmek nerden aklınıza geldi?
- (Gözleri doluyor) Bunu bilinçli olarak şehit olan kahraman Türk askerleri için yaptım. Maçtan önce durumdan haberdar olduk. Dolayısı ile bunu planladım. Gol atmam, attığım golü acılı ailelere hediye etmem gerektiğini düşündüm. Onlara verebileceğim tek şey buydu. Ve yürekten acılarını paylaştım. Bu korkunç bir durum. Savaşın var olması. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın var olması beni rahatsız ediyor. Ailesinden birini kaybeden insanların üzüntüsünü çok iyi biliyorum. Böyle kayıplara çok ama çok üzülüyorum. Ve her zaman şehitlerin ailelerini üzüntüsünü paylaşıyorum.

Özel yaşantında, Guti ve Fernandes’in görüntülerinden uzaksın. Futbol dışında neler yapıyorsun?

- (Gülüyor) Ailem ve kızlarım ile kalmayı çok severim. Ailem ile dolaşmayı. Kızlarımı parklara götürmeyi, eşim ile alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Bunun dışında takım ile birlikte olmadıkça çıkmam.

Bremen’den sonra İstanbul’a alışabildin mi?

- Trafik.. Buna hiç alışamadım. Hatta tek olay bu. Çok yoğun. Benim için en büyük değişiklik. Bremen küçük bir kent. Anadolu’dan, Avrupa’ya geçmek bazen bir saatten çok sürüyor. Almanya’da bu sürede bir şehirden, başka bir şehire gidersiniz rahatlıkla. Ama Portekiz’e çok benziyor. Yaşam güzel, insanlar sıcak, yemekler Portekiz yemekleri gibi...

Orhan Yıldırım

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ