MENÜ

Filenin Sultanları 3. oldu

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda grup maçında 3-2 yendiği son şampiyon İtalya'yı dün de aynı skorla devirdi. Türkiye böylece 2003'te kazanılan gümüşün yanına bir de bronz madalya ekledi.

Filenin Sultanları 3. oldu

Avrupa Şampiyonası’na grup maçında evinde yendiğimiz İtalya’yı bir kez daha dize getirdik. Son 2 Avrupa Şampiyonası’nın altın madalya sahibi İtalya’yı yine 3-2 mağlup eden Filenin Sultanları, Avrupa üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

3.seti elimizle verdik
Karşılaşmaya, Sırbistan maçının telafisini yapmak istercesine çıkan Millilerimiz, ilk sette İtalya’nın hücumlarını bloklarla yumuşattı ve Neslihan’a doğru paslar çıkartarek, arka çizgiden gelen smaçlarla sonuca gitti: 21-25. İkinci sete de iyi başlayan Türkiye, rakibi karşısında 4-1’lik üstünlük kurdu. Ancak bunu koruyamadı. Millilerimiz, aynı çaprazdan hücum etmeye kalkınca, İtalya’nın bloklarına takıldı. Farkı bir anda 8 sayıya çıkartan İtalya (20-18), 2.seti rahat kazanıp, eşitliği sağladı: 1-1. Türkiye, 3. seti ise adeta İtalya’ya hediye etti. Sürekli önde götürdüğümüz setin sonlarına doğru, oyunda bir kez daha eşitliği sağlayan (22-22) İtalya bunu iyi değerlendirdi. Sultanları’ın basit hataları karşısında İtalya seti 27-25 kazanıp, 2-1 üstünlük kurdu.

Haberin Devamı

Doğru oyun ve set bizim
Doğru oyunla, Türkiye’nin İtalya’yı ne kadar rahat bir şekilde yendiğini 4. sette gördük. Bu set İtalya’ya bronz madalyayı kazandıracaktı ancak kızlarımız yine ‘Madalya bizim’ diyerek gerçek gücünü gösterdi. Hücum oyunlarımızda arka tarafta olan Neslihan ya da Neriman’a giden doğru paslar, etkili smaçları doğurunca, Filenin Sultanları 5 sayılık farkı yakaladı: 13-8. Savunmada da İtalya’nın smaçlarını bloklarla yumuşatan Millilerimiz pasları da doğru adrese iletince pas çıkınca farkı korumayı başardık: 21-14. Bir de üstüne Eda’nın bloklardan bulduğu kritik sayılarl seti kazanıp, (25-19) maç skorununda beraberliği bulmamızı sağladı: 2-2.

İtalya’nın kabusu olduk
İşte bronz madalyanın sahibi belirleyecek kader setinde Filenin Sultanları, İtalyanlar’ın adeta kabusu oldu. Son 2 yılın şampiyonu, bırakın direnmeyi, sette sayı bulmayı bile zor başardı. Daha setin başında farkı yarılayan (10-5) Millilerimiz, bunu da korumasını bildi. Bu skordan sonra İtalya bizi yakalamaya çalışsa da Ay-Yıldızlılar, seti 15-10 kazanıp, bronz madalyanın sahibi oldu.

NOTLAR

‘Dağbaşını duman almış’
Avrupa üçüncülüğünü maç sonrasında büyük bir coşkuyla yaşayan Millilerimiz, önce bu mutluluğu aileleriyle paylaştı. Kızlar ‘Dağbaşını duman almış’ marşıyla Avrupa üçüncülüğünü kutladı. Takımın en büyük silahı olan Neslihan Darnel, tribünden sahaya inen kızı Zeynep’le kutladı.

3 isme çifte madalya
Türkiye’nin 2003’te kendi evinde düzenlediği Avrupa Şampiyonası’nda ülkemize tarihi ikincilik kazandıran Milli Takımımız’da yer alan Neslihan Darnel, Esra Gümüş ve Gülden Kuzubaşıoğlu, şimdi de kariyerlerine Avrupa üçüncülüğü de kazandırdı.

Haberin Devamı

Hatice Yücel

YORUM YAZ