MENÜ

Altay'da Taşpınar'a hapis şoku

Altay Spor Kulübü Başkanı ve mermer fabrikası sahibi Ahmet Taşpınar hakkında, Pınarbaşı semtinde bulunan mermer fabrikasında çalışan Hasan Toklu'nun, mermer blokların altında kalarak ölmesi nedeniyle, 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3- 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Altay'da Taşpınar'a hapis şoku

Geçen 16 Mart'ta 7401/1 sokak 20 numarada meydana gelen olayda, 48 yaşındaki Hasan Toklu, çalışma sırasında mermer blokların altında kaldı. Ağır yaralı olarak Bornova Trafik Hastanesi'ne kaldırılan Toklu, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Olay sonrasında gözaltına alınan fabrika sahibi ve Altay Spor Kulübü Başkanı 46 yaşındaki Ahmet Taşpınar, işlemlerin ardından sevkedildiği adliyede tutuklandı. 2 gün cezaevinde kalan Ahmet Taşpınar, avukatı Namık Kemal Marmara'nın bir üst mahkeme itirazıyla tahliye edildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Kadir Bakırcı, Ahmet Taşpınar hakkında, Hasan Toklu'nun taksirle ölümüne neden olduğu iddiasıyla 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı Bakırcı hazırladığı iddianamede, Ahmet Taşpınar'a ait olan 'Taşpınar Granit ve Mermer Sanayi'nde ölen Hasan Toklu'nun daha önceden çalışıp emekli olduğunu, olay günü de işyerine gelip, yerini değiştirmek istediği mermer blokların kaymasıyla arada kalıp öldüğünü belirtti. Yapılan soruşturma, adli muayane ve otopsi raporuna göre, Hasan Toklu'nun boyun travmasına bağlı olarak öldüğünün, kanında 1.32 promil alkol bulunduğunun tespit edildiğini vurguladı.

Daha önce savcılıkta ve nöbetçi mahkemede ifade veren Ahmet Taşpınar, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Tanık olarak ifadesi alınan Metin Erfidan, öleni yaklaşık iki saat önce alkol alırken gördüğünü anlattı. Fabrikada çalışan Metin Çalışkan ise olay tarihinde öleni işe gelmesi için çağırmadığını, kendiliğinden gelip çalıştığını belirtti.

BİLİRKİŞİ: "İŞVEREN DE ÖLEN DE KUSURLU"
Dava dosyasına ayrıca bilirkişi İrfan Güven'in hazırlayıp sunduğu rapor da girdi. İrfan Güven raporunda Ahmet Taşpınar'ın işyerinde yapılan çalışmaları yeterince kontrol edip, denetlemediğini, ölenin mesleki eğitim belgesi ve vinç kullanım belgesinin olmadığı halde işyerinde çalıştırıldığını belirtti. Mermer plakalarını, kaçmaya yetecek uzaklıkta yerleştirmemesi nedeniyle, ölenin de gerekli tedbirleri almayıp çalıştığından, her ikisinin 'asli kusurlu' olduğunu kaydetti. Hasan Toklu'nun ailesinin sanık Ahmet Taşpınar'dan şikayetçi olduğu davaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

BAHRİ KARATAŞ - İZMİR / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ