MENÜ

Uygun YGS'ye girdi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi. Uygun, spor akademisini kazanmak istediğini belirtti.

Uygun YGS'ye girdi

Kırmızı-Siyahlı takımın başarılı teknik direktörü Bülent Uygun Eskişehir Ticaret Meslek Lisesi'nde YGS sınavına girdi. Okul bahçesine otomobiliyle gelen Uygun gazetecilerin sınavla ilgili çeşitli sorularını yanıtladı. "Zor bir sınav olacak" diyen Uygun, tüm öğrencilere başarılar diledi.
Futbol oynadığı yıllarda üniversiteye gitme imkanı bulamadığını, spor akademisine girme isteğini bu yüzden gerçekleştiremediğini anlatan Uygun şunları söyledi:
"Zor bir sınav olacak. Her sınavın üstesinden nasıl geldiysek inşallah bununun üstesinden de geleceğiz. Türkiye'deki bütün kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Onların gönüllerinden geçen, istedikleri üniversitelerde okumalarını sağlayan bir sınav geçmesini ve başarılara doğru koşmalarını Canabı haktan diliyorum. Ben spor akademisinde okumak istiyorum. Eskişehir özel bir şehir. Her dört kişiden birinin üniversite mezunu olması ki Türkiye'de öğrenim durumu çok fazla yüksek olan bir şehirde teknik direktörlük yapmak beni de üniversiteyi bitirmeye teşvik etti. O yüzden hem okuyalım, uzun süre buradayım, inşallah başarılı oluruz, hem de okul anlamında üniversiteyi, içimdeki spor akademisini okuma isteğimi de, zamanında futbol oynadığım için başaramadığım bu duyguyu da inşallah başarırım. O yüzden sınava girmeyi tercih ettim. Çok çalıştık idmanlarda. Eskişehirspor olarak iyiyiz de ben kendim olarak 10 seneden beri unuttum. Normal kitap okuyorum, hiçbir zaman ders kitabı okumadım. Tanjatı kotanjatı bulacağız bir yerlerden. Sınav sistemi de çok güzel olmuş. Artık kimse kimsenin yerine giremeyecek, sorularla ilgili değişiklik olmayacak. Sınava girdiğim için çok heyecanlıyım, bu maçı kazanmak istiyoruz. Taktik. Vurun topun dibine, koşun peşine. Her şey güzel olsun, Allah herkesi utandırmasın."
DHA

Yeni sistem MYS nedir? TEOG'un yerine gelen sınavın bilinmeyenleri...

Haberin Devamı
YORUM YAZ