MENÜ

Yönetim kurulundan açıklama

Altay Yönetim Kurulu, mevcut sorunların tüm Altaylıların, bunlara getirilecek çözümlerin ise tüm Altaylıların başarısı olduğunu bildirdi.

Yönetim kurulundan açıklama

Kulübün internet sitesinde "Taşın altına elini koymak" başlıklı bir açıklama yayımlayan yönetim kurulu, 22 milyon liranın üzerinde bir borç yükü bulunan Altay’ın gerçek anlamda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirtti.

Haberin Devamı

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yönetim kurulumuz, camiamızdan aldığı çok önemli destekle 9 Haziran’dan bu yana üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmeye çalışmakta ve kulübün giriştiği bu yaşam savaşından en az hasarla kurtulabilmesi için olağanüstü bir çaba göstermektedir. Gelirlerin tamamının temlik altında olması nedeniyle, ayda 1 milyon lirayı geçen finansman kaynağı yaratmak, her geçen gün daha da imkansız hale gelmekte ve herkesin üzerindeki baskı giderek artmaktadır.Bu yükü ve sorumluluğu omuzlarında en fazla hisseden bizler, kulübümüzün yeniden nefes almasını sağlama yolunda önemli adımlar atarken, ’Altaylı’ kimliğiyle gurur duyan insanları da koşulsuz şartsız yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü ’sorun’ tüm Altaylıların sorunu, ’çözüm’ ise tüm Altaylıların başarısıdır."

Haberin Devamı

Altay 1914 Taraftarlar Derneğindeki bazı kişilerin "rant" peşinde oldukları yönündeki söylemlerinin, "kişilerin ceplerine para koydukları anlamında" kullanılmadığının belirtildiği açıklama, şöyle devam etti:
"2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında Altay Spor Kulübünden, Altay 1914 Taraftarlar Derneğine verilen bedava bilet sayısı 22 bin 250’dir. Yaklaşık 200 bin lira yapan bu biletlerin bir kısmı, Altay 1914 Taraftarlar Derneğince her maç öncesinde satılmıştır. Aynı dönemde Altay Spor Kulübü’nden yine imzalı ve makbuz karşılığı olarak Altay 1914 Taraftarlar Derneği’ne verilen para miktarı toplamı, 60 bin 250 liradır. Bu rakamın 9 bin 500 lirası derneğin Alsancak’taki binasının kirası, 50 bin 750 lirası ise taraftarlara kaldırılan otobüsler için ödenmiştir. 22 bin 250 adet bedava bilet ve 60 bin 750 lirayı, kulübün içinde bulunduğu şartları düşünmeden alabilen Altay 1914 Taraftarlar Derneği, ne yazık ki bu sezon başında satılması ve parasının kulübe aktarılması amacıyla kendilerine verdiğimiz 200 adet kombine biletin bir tanesini bile satamadan tarafımıza iade etmiştir.

Altay Spor Kulübü, Folkart Altay Alsancak Stadı’nda oynadığı her maçta binlerce lira zarar ederken, derneğin bu "lüks" sınırlarını aşan tutumunu, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Aslolan Altay Spor Kulübü’nün hayatiyetini devam ettirmesidir. Altay Spor Kulübü varsa ancak ve ancak Altay 1914 Taraftarlar Derneği olabilir. Herkes şunu da çok iyi bilsin ki, sevmek; fedakarlık gerektirir."

Haberin Devamı

Öte yandan, bu sezon ücretsiz bilet vermeme kararı alan yönetim kurulunun, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Hanri Benazüs’ün de katıldığı organizasyonda Atatürk Lisesi’nde okuyan 130 öğrenciye, aynı sayıda bedelsiz kombine bilet armağan ettiği, Altay 1914 Taraftarlar Derneği’ne ise sadece ve sadece öğrencilere, kimlik ibraz etmeleri ve satılmaması şartıyla 200 adet kombine bilet gönderdiği, ayrıca resmi gişeler dışında bilet satışını yasaklandığı bildirildi.

AA

YORUM YAZ