MENÜ

Yıldırım yüzünü Avrupa'ya döndü

Türk takımlarının artık Avrupa Kupaları'nda varolması gerektiğini dile getiren Aziz Yıldırım'ın önerisiyle federasyonun yabancıda 6+4 kuralını kabul ettiği belirlendi.

Yıldırım yüzünü Avrupa'ya döndü

Yıllardır yabancı futbolcu sınırlamasının kaldırılması için mücadele veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bunu başaramasa da, sonunda istediğine yakın bir sonuç elde etti. Geçtiğimiz hafta yapılan Kulüpler Birliği toplantısında, Futbol Federasyonu’na önümüzdeki sezon Süper Lig’de yabancı oyuncu kuralını 6+4 olarak belirlemesi için teklif yapılması kararlaştırıldı. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, tüm kulüplerin katıldığı bu kararın gerekçesini açıklarken, sarfettiği sözler çok ilginçti. Geçen sezonun sonunda kendi camiasına, “Süper Lig’de üst üste 3 yıl şampiyonluk sözü” veren ve ilk planda Türkiye’de şampiyon olmayı planlayan Yıldırım, “Türkiye’deki rekabet güzel ama artık bunu Avrupa’ya taşımamız gerekiyor. Hedefimiz, ligde şampiyonluk olduğu kadar Avrupa Kupaları’nda başarı olmalı.

Avrupalılar’la eşit şartlarda mücadele

Türk takımları kupalarda çeyrek final, yarı final, hatta final oynamalı. Bunun yolu da Avrupa kulüpleriyle aynı şartlara sahip olmamızdan geçiyor. Onlar sınırsız yabancıyla sahaya çıkarken, biz sınırlamalarla mücadele ediyoruz. Türkiye’de oynatacağımız yabancı sayısı yine 6’da kalsın. Ama onun yanına artı 4’ü koyalım. Böylece kadrodaki 10 yabancıdan 6’sını Türkiye’de oynatırken, Avrupa’da hepsinden faydalanabiliriz” dediği, bu öneriye başta Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere tüm kulüplerin destek verdiği öğrenildi. Bu önerinin iletildiği Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yöneticilerin, konuya sıcak baktığı, önümüzdeki günlerde 6+4 kuralının yürürlüğe konulacağı belirtildi.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ