MENÜ

"Benim suçum ne"

1 yıllık sözleşme istemesine karşın, Fenerbahçeli yöneticilerin 2+1'de ısrar ettiklerini söyleyen Daum, “Şimdi ise durumum belirsiz şekilde bekliyorum” dedi.

"Benim suçum ne"

Denizli’de son maçta kaybedilen şampiyonluğun ardından Fenerbahçe’deki görevine son verilen ancak Başkan Aziz Yıldırım’ın verdiği, “üst üste 3 yıl şampiyonluk” sözü üzerine yeniden göreve getirilen Christoph Daum, şu günlerde dertli mi dertli. Bu kez Kadıköy’de oynanan maçta Trabzonspor ile 1-1 berabere kalıp, son maçta şampiyonluğu kaybedince, “istenmeyen adam” ilan edilen Alman hoca, Fenerbahçe Yönetimi’ni anlamakta zorluk yaşadığını söyledi. Ailesiyle birlikte İspanya’nın Mallorca kentinde tatilde bulunan tecrübeli teknik adamın, yakın çevresine dert yandığı belirlendi. Daum’un, yakın dostlarıyla yaptığı sohbetlerde, yaşananları şaşkınlıkla izlediğini belirtip, “Yönetimi bir türlü anlamıyorum. Köln ile iyi bir döneme girip, uzun vadeli bir çalışma yapmıştım. Ancak Aziz Yıldırım beni ısrarla tekrar takımın başında görmek istediğini söyledi. Kıramadım.

‘Hakkımı arayacağım’
Ben 1 yıllık sözleşme istediğimi söylememe rağmen Sarı-Lacivertli yöneticiler uzun vadeli bir sözleşme yapmak istediler. Önceki dönemde sorunlar yaşadığımızı hatırlattım. 1 yıllık anlaşmanın daha iyi olacağını söyledim. Ama beni dinlemediler. Ne yapayım ben şimdi. Benim suçum ne? Şimdi ise ne olacağa belli değil. Ama şunu iyi biliyorum ki, hakkımı sonuna kadar arayacağım. Futbol nankör bir meslek, Trabzonspor’a 1 gol daha atmış olsaydık bunlar yaşanmayacaktı” diye konuştuğu öğrenildi.

İstanbul’a çağrıldı
Yönetimin, Daum’a, hafta içinde Türkiye’de olması için haber gönderdiği belirlendi. Kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, Alman hocayla olan sözleşmenin karşılıklı anlaşmayla sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya varan Sarı-Lacivertliler, “Son anda kaçan şampiyonluğun tek sorumlusu tabii ki sen değilsin. Her şeye rağmen, yollarımızı dostça ayıralım” diyecekleri öğrenildi.

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ