MENÜ

Vassell'den Başbakan'a mektup!

Sezon başında Ankaragücü'ne büyük umutlarla getirilen İngiliz golcü Darius Vassell'in, kulübü ile yaşadığı sıkıntılarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığı ortaya çıktı.

Vassell'den Başbakan'a mektup!

29 yaşındaki futbolcu, kendi internet sitesinde dün yaptığı açıklamada Ankaragücü ile olan sözleşmesini feshetme kararı aldığını ifade etmişti. Bugün ise Vassell'in, Başbakan'a, yaşadığı sıkıntıları anlatan bir mektup yolladığı ortaya çıktı. Kendi imzasını taşıyan mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Bana, geçmişte futbol oynadığınızı ve bu sebeple içinde bulunduğum durumu çok iyi anlayacağınız söylendi. Şu anda kendimi çok kötü hissediyorum. Aklım futboldan ziyade başka konularla meşkul. Kulübümle aramızda son 5 aydır yaşanan kontrat problemi ve sıkıntılar sonucunda, 'Eve dönmek istiyor muyum?' diye kendime sormaya başladım. Cevabım, hem evet, hem de hayır. Çünkü geri dönüşüm hiç şüphe yok ki, iki taraf için yani Türkiye ve İngiltere için de başarısızlık olarak ifade edilecek. Ancak burada kalırsam can güvenliğimin olmaması da dahil pek çok konuda bana yapılanları kabul etmiş ve kayıtsız kalmış olacağım."

Başbakan'a yazılan mektupta, kendisiyle ilgili konuların futbol basınında büyük ilgiyle takip edildiğini vurgulayan Vassell, "'Benden bu konuda ne yapmamı bekliyor sunuz?' diye sorabilirsiniz..Ben 10 yıl İngiltere Premier Ligi'nde oynamış, 23 kez A Milli formayı giymiş ve bu forma altında 6 gol atmış bir futbolcuyum. Bu sebepten dolayı görüşlerim dünya futbol çevrelerinde saygı ve merakla dinlenmekte. Benim düşüncem ileride Türkiye'ye yerleşmek..Ayrıca Türkiye'de futbolcu yetiştirilmesinde yardımcı olmak da istiyorum. Türk futbolculara yardımcı olarak İngiltere ve Türkiye arasında bir köprü kurmak istiyorum" dedi.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek ve babası Melih Gökçek ile aralarının hiç de iyi olmadığını dile getiren İngiliz golcü, "Kulüp başkanı ve babasıyla olan ilişkilerim son derece gerilmiş durumda. Ben bu sıkıntılarım hakkında İngiliz Büyük Elçiliği'nden tavsiye aldım. Ankaragücü'ne gönderdiğim ihtarlar nedeniyle gelecek günlerde burada kalıp kalmayacağıma karar verilecek. Bu sebepten biliyorum ki ilerleyen günlerde yaşayacaklarım çok zor ve stresli olacak" diye konuştu.

Vassell, muktubunda şunları söyledi:

"Bana iletilen, kulübün bana olan borcunu hakkımda uyduracağı asılsız iddialar ve bunlara bağlı keseceği cezalar ile tarafıma ödememe yoluna gideceğidir. Beni Türkiye'den göndermeyi planladıklarını öğrendim. Kulüp başkanımın babasının Ankara'da çok büyük gücü ve hakimiyetinden dolayı kendimi büyük bir baskı altında hissediyorum. Bu nedenle çok bunalmış durumdayım.

Geçtiğimiz günlerde yaptığım bazı konuşmalar beni hiç de bulunmak istemediğim bir noktaya çekti. Politik bir takım çekişmelerden o kadar uzağım ki, bilmeden bir polemiğe mi sebep oldum bilmiyorum. Kamuoyunda bilindiği üzere kaldığım otelden zorla çıkartılırken, elimde Atatürk resmi ile fotoğraflandım. Daha sonra bazı kişiler tarafından asla kabul edilemeyecek politik hakaret yapmakla suçlandım.

Yaşadığım bunalımlı ve kaygı dolu dönemleri atlatabilmem için doktorlar ilaç bile verdi. Burada kimsesi olmayan ve yalnız olan biriyim. Kulübüm bana destek olmuyor.

Ankara'yı gerçekten bilen ve tanıyan birinden tavsiye almam gerektiğini hissediyorum. Bana yardım edebilir misiniz bilemiyorum. Türkiye'yi bu şekilde terk etmek istemiyorum. Saygılarımla Darius Vassel.."

Haberin Devamı
YORUM YAZ