MENÜ

Quaresma 3 ay önce bitmiş!

Beşiktaş'ın, Ricardo Quaresma için İnter'le tam 3 ay önce el sıkıştığı ortaya çıktı. Siyah-Beyazlı yetkililer o günden bu yana Portekizli'yi ikna etmek için görüşmeleri sürdürüyor.

Quaresma 3 ay önce bitmiş!

Beşiktaş’ın Quaresma atağının perde arkasındaki gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Siyah-Beyazlılar’ın sezon biter bitmez bu transfer için atağa kalktığı düşünülüyordu. Çünkü Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı, yönetici arkadaşı Cengiz Zülfikaroğlu ve futbolcu menaceri Ahmet Bulut ile İtalya’ya çıkarma yapmış, bu girişimler büyük yankı bulmuştu. Ancak bu üçlü İtalya seferine gitmeden çok önce Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in İnter ile el sıkıştığı öğrenildi. Demirören’in, henüz lig devam ederken ve hatta Beşiktaş’ın şampiyonluk iddiası sürerken İnter ile masaya oturduğu ve yaklaşık 3.5 ay önce Quaresma konusunda İtalyan Kulübü ile el sıkışıp, ön protokol bile imzaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Rotada Jorge Mendes var...
Adalı, Zülfikaroğlu ve Bulut’un ise İtalya’ya gittiklerinde İnter Kulübü ile değil, Quaresma’nın menaceri Jorge Mendes ile masaya oturduğu kaydedildi. İnter konusunda hiç bir pürüz yaşamayan Siyah-Beyazlılar’ın, kulüpler arası bu anlaşma yapıldığında “Yüzde 90 olasılıkla planlarımda Türkiye yok” görüşünde olan Q7’yi iknaya çalıştığı belirtildi. İlk etapta kariyerine İspanya ya da Portekiz’de devam etmek isteyen Portekizli yıldızın, geçen 3.5 aylık süreçte bir hayli yumuşadığı, İstanbul ve Beşiktaş hakkında kendisine verilen olumlu referanslar sonrasında Beşiktaş’a artık hayli sıcak baktığı öğrenildi. Kısacası, ‘Yılın Transferi’nde gelinen son aşama şu: Beşiktaş ile İnter, 3.5 ay önce anlaştı, hatta imzalar bile atıldı. O gün İstanbul’a sıcak bakmayan Q7 de geçen bu sürede büyük oranda ikna edildi. Quaresma ‘Tamam’ dediği an, İstanbul’da büyük şölen hazırlıklarına başlanacak.

Haberin Devamı

Zafer Büyükavcı

YORUM YAZ