MENÜ

345 milyon lira

Bugün yapılacak Olağan Mali Kongre'de, tam 138 milyon lirası transfere ayrılan rekor bütçe oylanacak. Yönetim ayrıca yatırımlar için üyelerden yetki isteyecek.

345 milyon lira

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu, bugün yapılacak. Saat 10:30’da Faruk Ilgaz Tesisleri’nde başlayacak kongrede, öncelikle Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu faaliyet raporları okunacak. Daha sonra tüzüğün 19. maddesi gereğinde Yönetim Kurulu’nun, profesyonel futbol şubesi hesapları ve Denetleme Kurulu’nun ibrası için oylama yapılacak. Ardından sıra 2010 yılının 345 milyon liralık rekor bütçesi oylamasına geçilecek. 345 milyon liralık bütçenin 94’ü futbolcular, 44’ü kulüplere olmak üzere tam 138 milyon lirası transfere ayrılmış durumda. Futbol Federasyonu delegeleriyle diğer özerk federasyonların Genel Kurul delegelerinin seçimi, Kenan Evren Lisesi ve Ataşehir projeleriyle ilgili görüşme ve ortaya çıkacak modellerin Genel Kurul’a sunulması ve projeler oluşturma konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi için oylama yapılacak. Fenerbahçe Üniversitesi için kulübün kurucusu olduğu Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na yasanın öngördüğü maddi varlığın sağlanması ya da bağışlanması konusundaki oylamanın ardından, Düzce Topuk Yaylası ve Şile Yolu Sazakçeşme Mevkii’nde kulübe tahsis edilen taşınmazlarla ilgili her türlü proje uygulama, inşaat yapma, yaptırma ve finansman temini gibi hususlarda yönetime yetki verilmesi oylamasına geçilecek.

Haberin Devamı

Hararetli tartışmalar yaşanacak
Bir oylama da her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, satın alınması, kiraya verilmesi, intifa, irtifak gibi hak tesisi gibi konularda yönetime yetki verilmesi için yapılacak. Mali kongrede özellikle futbol şubesi faaliyetleri görüşülürken, hararetli tartışmaların yaşanması bekleniyor. Bazı üyelerin, futbolda üç yıldır gelmeyen şampiyonluk nedeniyle yönetimi eleştireceği, transfer politikaları ve harcamalardaki yanlışlıkları hedef alacakları öğrenildi.

YORUM YAZ