MENÜ

Başkent'e çıkarma!

Siyah-Beyazlı taraftarlar, Ankaragücü maçının biletlerini dakikalar içerisinde tüketti. Emniyetteki toplantıya tribün liderleri de katıldı.

Başkent'e çıkarma!

İnönü Stadı’nda oynanan Eskişehirspor maçında taraftarların verdiği destekten memnun kalan Kara Kartal’ın hocası Mustafa Denizli, kendi tribünlerine eleştiri yapmaktan da kaçınmamıştı. Kasımpaşa-Beşiktaş mücadelesinde taraftarların, takımlarını yalnız bıraktığını belirten Denizli, “Herhalde tarihte böyle bir duruma zor rastlanır” demişti. İşte Denizli’nin bu sözleri ve Eskişehirspor maçında oynanan iyi futbol, taraftarlarları da harekete geçirdi. Siyah-Beyazlı futbolseverler, Ankara’daki Ankaragücü karşılaşmasına büyük ilgi gösteriyor. Başkent’te oynanacak kritik 90 dakikanın biletleri, dün biletix gişelerinden satışa sunuldu. Sabah saatlerinde piyasaya sürülen 1057 bilet, kısa süre içerisinde tükendi. Diğer yandan iki kulüp taraftarı arasında geçmişte yaşanan gerginliklerin tekrarlanmaması için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya iki takımın tribün liderleri de davet edildi. Tribün liderleri, görüşülen ve karara bağlanan konularla ilgili hazırlanan tutanağa imza attı.

İşte alınan kararlar:
1. İstanbul’dan gelecek seyirciler için İstanbul Yolu’nda uygulama yapılacaktır.
2. Alkollü ve biletsiz olarak hiç kimse stada alınmayacaktır.
3. Taraftarlar birbirlerine ve hakeme küfür etmeyeceklerdir.
4. Tahrik edici, aşağılayıcı söz ve davranışlardan kaçınılacaktır.
5. Ankaragücü-Beşiktaş takımları arasında oynanacak futbol müsabakasında da, daha önce oynanan müsabakalarda meydana gelen üzücü olayların yaşanmaması için, karşılıklı olarak dostane tavır sergilenecektir.
6. Beşiktaş takım taraftarlarını taşıyan araçlar güvenli olarak stada getirilecektir.
7. Oynanacak müsabakada tedbirler üst düzeyde alınacak olup buna rağmen herhangi bir olayın olması durumunda müdahale edilecektir.
8. İstanbul’dan gelecek 1060 kişilik misafir takım taraftar kafilesi stada Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan HAVAŞ kapısından alınacaktır.
9. Tribünlerde münferit olarak meşale yakılmasına izin verilmeyecektir.
10. Tribün liderleri tribünde olan olaylardan sorumlu olacaklardır.
11. Stat çevresinde bulunan büfelerde alkollü içecek satışına engel olunacak, kulüpler de internet sitelerinde maça alkollü olarak gelinmemesi için gerekli uyarıları yayınlayacaktır.
12. Maçın 16. dakikasında Beşiktaş’a küfür edilmeyecektir.
13. Tüm tribün liderleri, müsabakanın olaysız ve barış içinde geçmesi için söz verdiklerini beyan etmişlerdir.
14. Beşiktaş ve Ankaragücü taraftarları "barış" sloganları ile hareket edeceklerdir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ