MENÜ

Saray karıştı

Fenerbahçe yenilgisi, Sarı-Kırmızılı kulüpteki dengeleri fena halde sarstı...

Saray karıştı

‘Uzay takımı’ artık eleştirilerin hedef noktası haline geldi. Haşhaş’ın sözleri ise yenilir yutulur gibi değil...
Ali Sami Yen Stadı’nda yaşanan Fenerbahçe hezimeti, taraftarları olduğu kadar, Sarı-Kırmızılı yöneticileri de isyan noktasına getirdi. ‘Para sihirbazı’ olarak ün salan Başkan Yardımcısı Ali Haşhaş, zehir zemberek sözler sarf etti: “Çok zor günlerde transfer için para bulduk. Ama karşılığını alamıyoruz. Şimdi Haldun (Üstünel) ve diğer arkadaşlarımız daha iyi düşünecekler. Bu transferler bize tam uydu mu? Elano’ya verdiğimiz paraya bak. Bugüne kadar tek maçı kurtaramadı. Öbür tarafta Alex’e bakın, neler yaptı. Giovani Dos Santos’a ne demeli? İlk toplantıda bunları tartışmamız gerek. Rijkaard sakat olan Arda’yı niye oynattı? Baros girdiğinde Jo da sahada kalırsa ikisi bir arada ne yapacak, oynasalar da bir görelim. Üçüncü değişikliği niye yapmıyoruz peki? Akıl alır gibi değil...”

Diğer yöneticiler de kazan kaldırmış durumda. Maç tekrar izlendikten sonra, ‘Kız takımı gibi’ yorumları yapıldı!
Takıma ve teknik ekibe tepki gösteren tek isim Ali Haşhaş değil. Sarı-Kırmızılı idareciye, diğer yöneticilerden de destek geldi. Maç sonrası 90. dakikadaki verilmeyen tartışmalı penaltı pozisyonunu değerlendirmek için karşılaşmayı tekrar izleyen yöneticilerin, “Kız takımı gibi oynuyoruz” yorumunu yaptığı öne sürüldü. Bazı kulüp üyelerinin de, “Eskinin Fenerbahçe’si gibi olduk. Ruhsuz, etkisiz yabancılar değil, her koşulda savaşmaya cesaret edecek yerli oyuncular takımın iskeletini oluşturmalı. Arda ve Sabri dışında etkili oyuncumuz yok. Ayhan çok formsuz ve küstürüldü. Hakan Balta, Servet, Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Caner gibi oyuncular bu takıma liderlik yapacak, zor günde ekibini sırtlayacak isimler değil. Takımı geçmişte başarıya taşıyan, yerlilerdi” dedikleri öğrenildi.



Rijkaard, Servet’e “Yürekli oynamak iyidir de, biraz da beynimizi kullanmalıyız” dedi, Kaptan Arda’yı da eleştirdi.
Ekip içerisinde yaşanan en büyük sorun da, Fenerbahçe yenilgisiyle patlak verdi. Teknik direktör Frank Rijkaard ilk kez medya önünde futbolcularını ağır dille eleştirdi. İğneli sözlerden nasibini alan ilk isim Servet Çetin’di. Takımının iyi mücadele etmediğini söyleyen milli stopere öfkelenen Hollandalı hoca, “Sahada farklı şekillerde mücadele edebilirsiniz. Yüreğinizle oynayıp, çok çalışıp çok koşabilirsiniz. İkincisi ise biraz beyninizi kullanıp, kalitenizi gösterebilirsiniz” diyerek çok çarpıcı bir imada bulundu. Arda’yı oyuna alarak hata yaptığını da söyleyen Rijkaard, genç yıldıza da üstü kapalı olmayan mesajlar gönderip, “Kendisi çok oynamak istiyordu. Ama şimdi baktığımızda bunun doğru bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Hâlâ sakatlık kalıntıları vardı” ifadesini kullandı.

Florya’ya gidip, “Go home” diye bağıran taraftarlar, Leo Franco’nun psikolojisini bozdu. Sıra Ufuk ve Aykut’ta...
Bir umut da olsa şampiyonluk yarışından kopmamak için kalan maçlarını kayıpsız atlatmak isteyen Galatasaray’da kaleci krizi de gündeme geldi. Fenerbahçe maçında Selçuk’un şutunu rahat kurtarabilecekken içeri alan Arjantinli file bekçisini, top ayağına her geldiğinde ıslıklayan taraftarlar, Florya’da da tepkiye devam ettiler. Gece yarısı tesislerin önünde, “Go home Leo (Evine dön) diye bağıran Sarı-Kırmızılılar’ın gösterdiği tepki, 32 yaşındaki eldivenin psikolojisini bir hayli bozdu. Dünkü idmanda teknik ekipten özel izin alarak dinlendirilen Franco’nun bileti sezon sonu için kesilirken, gelecek haftalar için de kızağa çekilmesi gündeme geldi. Kalan maçlarda kalenin Aykut&Ufuk ikilisine teslim edileceği ifade edildi. Yönetim de yeni kaleci transferi için çalışmalara başlamış durumda.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ