MENÜ

"Kuşlar alışık olduğu şeyleri yapar"

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, çok kritik haftaların geldiğini ve hata yapanın sıkıntı yaşayacağı bir döneme girdiklerini söyledi.

"Kuşlar alışık olduğu şeyleri yapar"

Siyah-beyazlı takımın bugün gerçekleştirdiği idman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Denizli, ligdeki durumun netleşmediğini belirterek, "Bu haftalar çok kritik, sendelemenin olmadığı haftalar. Kimse sendelemesin" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda "Kuş kafese dönecek" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, "Kuşlar alışık olduğu şeyleri yapar" ifadesini kullandı.

Derbi maçıyla ilgili görüşlerini açıklayan Denizli, "Kaliteli maç olmadı. Genel havası güzeldi. Futbol olarak daha iyi şeyler olabilirdi. Tabii ki maç kontrollü geçti" diye konuştu.

Bursaspor ile yapacakları maçın sorulması üzerine siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Bursaspor maçına kadar şartlar ne olur bilemiyoruz. Her şey değişebilir. Şampiyonluk yarışı son haftaya kalabilir. Puan farkı 10’a çıkacak değil. Güzel haftalar başladı" dedi.

"DARBE SAKATLIĞI VAR"
Beşiktaş’ta sakat oyuncuların fazla olması ve hepsinin aynı yerden sakatlanması konusundaki soru üzerine Denizli, "90 dakika Beşiktaş’ın genelini gösterir. Darbe sakatlığı var. Tello, Ernst ve Fink’in sakatlıkları darbeye bağlı. Diğerleri ise adale sakatlığı yaşıyor. Çalışma programı ağırlaştırıldığında getirdiği mahsurlar bunlar" diye konuştu.

Eskişehirspor maçında sakatlanan Ferrari’ye değinen Mustafa Denizli, şunları söyledi: "2 ay ara verip aynı çizgiye ulaşmak kolay değil. Şu anda maskeyle oynaması lazım. Ama rahatsız ettiği için kullanmıyor. Bu nedenle kontrol mekanizması oluşturuyor."

Ferrari’nin yokluğunda savunmanın sıkıntı yaşaması ve eksik oyuncuların çokluğunun hatırlatılması üzerine Mustafa Denizli, "Kadronun içinde savunmada oynayan her oyuncu diğerinin performansı kadar oynar. Cezalı veya sakatlıklar bizi etkilemez. Büyük takım da budur" dedi.

"STRES AYNI ÇİZGİYE GELDİ"
Mustafa Denizli, bu sezonki stresin geçen sezonki ile aynı çizgiye geldiğini söyledi.

Ligde en ağır dönemin başladığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Elimde 25 kişilik kadro var. Kimin sorumluluk alacağı yönünde bizim için sorun yok" dedi.

Şampiyonlar Ligi’ndeki performanslarını hatırlatan Denizli, "Grubun güçlü olduğunu Avrupa’daki takvim gösteriyor. Manchester United tek yenilgiyle yoluna devam ediyor" dedi.

Holosko’nun golden sonra kendisini işaret etmesi yönündeki soruyu ise Beşiktaş teknik direktörü, "Oyuna ne zaman gireceğini çok iyi yaşayan bir oyuncu" diye yanıtladı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ