MENÜ

İki Fransız karşı karşıya!

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, Fransa'nın Lyon takımı, bu akşam evinde bir başka Fransız takımı Bordeaux'yu ağırlayacak.

İki Fransız karşı karşıya!

Lyon’un Gerland Stadı’nda oynanacak maçı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Fransızlar, ligde şampiyonluk mücadelesi veren takımlarından birisinin yarı finale çıkacak olmasından memnun.

Daha önce bu kupada 3 kez çeyrek final oynayan ancak hiç yarı finale çıkamayan Lyon, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkma şansını bu kez değerlendirmek istiyor.

Takımın Kalecisi Hugo Lloris, yaptığı açıklamada, "Biz Bordeaux’ya değil, kendimize karşı oynayacağız. Gol yemeden kazanmalıyız" dedi. Lyon, art arda 7 yıl Fransa Birinci Ligi’nde şampiyon olduktan sonra geçen sezon şampiyonluğu Bordeaux’ya kaptırmıştı.

Daha önce 1985’te adı Şampiyon Kulüpler Kupası iken Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan Bordeaux, hafta sonunda Fransa lig kupası finalinde Marsilya’ya 3-1 yenildi.

Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, 2 gün önceki Marsilya maçından sonraki açıklamasında "Lyon maçına hazırlanırken kupa finali oynamak kolay olmadı. Lyon maçını salı günü oynamamız çok iyi, çünkü hayal kırıklığını üzerimizden atabiliriz" dedi.

Karşılaşmanın rövanşı 7 Nisan Çarşamba günü Bordeaux’da oynanacak. Bu eşleşmenin galibi, yarı finalde Bayern Münih-Manchester United eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Stade Gerland'daki maç saat 21:45'te başlayacak ve Euro Futbol'dan naklen yayınlanacak.



KADROLAR

Karşılaşma öncesinde Lyon’da sakat savunma oyuncuları François Clerc ve Cleber Anderson dışında eksik bulunmuyor.

Bordeaux’da ise kart cezalısı orta saha oyuncusu Alou Diarra’nın yokluğu Teknik Direktör Blanc için sorun oluşturuyor. Bordeaux’da savunma oyuncusu Marc Planus da sakatlığı nedeniyle maçta görev alamayacak.
Blanc, takımının Marsilya ile oynanan kupa finalinde 2-0 yenik duruma düşmesinin ardından takımın en önemli oyuncuları arasında gösterilen Yoann Gourcuff ve Marouane Chamakh’ı oyundan alarak, Şampiyonlar Ligi Çeyrek final maçına önem verdiğini göstermişti.

Yarınki maçta takımların muhtemel kadroları şöyle:
Lyon: Hugo Lloris, Anthony Reveillere, Cris, Jeremy Toulalan, Aly Cissokho, Miralem Pjanic, Jean Makoun, Maxime Gonalons, Sidney Govou, Cesar Delgado, Lisandro Lopez.
Bordeaux: Cedric Carrasso, Matthieu Chalme, Henrique, Michael Ciani, Benoit Tremoulinas, Ludovic Sane, Fernando, Jaroslav Plasil, Yoann Gourcuff, Wendel, Marouane Chamakh.

TAKIMLARLA İLGİLİ NOTLAR
İki takım daha önce Avrupa kupalarında hiç karşılaşmadı. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde daha önce iki Fransız takımı hiç karşı karşıya gelmedi, sadece UEFA kupasında 1999’da Marsilya-Monaco, 2005’te de Auxerre-Lille maçları oynandı.

2. turda İspanyol Real Madrid’i eleyen Lyon, evinde Avrupa Kupalarında oynadığı son 12 maçta da gol attı.
Şampiyonlar Ligi’nde 2004’ten itibaren 3 yıl art arda çeyrek finale çıkan, ancak hiç yarı final göremeyen Lyon, 46 yıl önce 1964’te Kupa Galipleri Kupası’nda Sporting Lizbon ile yarı final oynadı.

Bordeaux, Şampiyonlar Ligi’nde son 7 maçını kazandı. Şampiyonlar Ligi’nde art arda maç kazanma rekoru Barcelona’nın elinde. Barcelona 2002-03 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde art arda 9 maç kazanmıştı.
1985’te Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde Juventus’a elenen Bordeaux, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmandaki son 3 maçını gol yemeden kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ