MENÜ

Daum'dan Türk hocalara taş

Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Uzaktan golü çalıştınız mı?” sorusuna, “Türk hocalar olsa 'çalıştık' derdi ama bugün şans bizden yanaydı” yanıtını verdi

Daum'dan Türk hocalara taş

Galatasaray’ı bir kez daha devirerek, şampiyonluk yarışına ortak olan Fenerbahçe’de büyük mutluluk yaşanırken, teknik direktör Daum, galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Tecrübeli teknik adamın, “Gol uzattan şutla geldi. Uzaktan şutları çalıştınız mı? sorusuna verdiği yanıtsa ilginçti. Alman hoca, “Ben, bir Türk antrenör olsaydım, ‘Evet, tam bunu istedik’ derdim. Futbolda biraz da şans lazım. Selçuk deneni, attığı şut da gol oldu. ‘Evet, Galatasaray’ı çok iyi analiz ettim. Uzaktan atılan şutlarda sıkıntı yaşıyor’ diyebilirdim. Bazı antrenörler, ‘Savunmanın arkasına girmeniz lazım gol atmak için’ der. Tabii ki oraya gireceksiniz, yoksa gol atamazsınız. Uzaktan atılan şutlar her maçta önemlidir. Bugün şans bizden yanaydı” sözleriyle Türk antrenörlere taş attı. Çarşamba günü Manisa kupa maçı olmasına karşın, hafta boyunca derbiye hazırlandıklarını itiraf eden Daum, şu değerlendirmede bulundu: “Takıma birçok bilgi verdik. Maçı gördükten sonra takım, gerçekten verdiğimiz taktiğe göre iyi oynadı ve kazanmayı haketti. Savunmanız iyi oynadı. Orta sahada da rakipten daha iyiydik.

‘Tadını çıkarsınlar’
Böyle bir maçı kazanmak için iyi bir kaleciye de ihtiyacınız var. Volkan’ın kurtarışı olağanüstüydü. Bu maçta oynayan her futbolcum, giydiği formanın hakkını verdi. Sezon sonuna giderken, sinirlerimize hakim olmamız gerek. Önümüzdeki maçlarda da bu şekilde oynayacağımıza eminim. Bizi artık final maçları bekliyor. Bu galibiyetle iyi bir avantaj yakaladık ama daha yapacak şeylerimiz var. Her Fenerbahçeli, bu galibiyetin tadını yaşasın. Ancak ben teknik direktör olarak önümüzdeki maçı düşünüyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ