MENÜ

Roma şampiyonluk aşkına: 2-1

İtalya Serie A'nın 31. haftasında AS Roma, belki de şampiyonluğun dönüm noktası olan maçta Inter'i sahasında 2-1 mağlup ederek liderle arasındaki puan farkını bire indirdi.

Roma şampiyonluk aşkına: 2-1

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve haftanın en önemli maçı olarak nitelendirilen karşılaşmada lig lideri FC Inter, ikinci sıradaki başkent ekibi AS Roma’ya konuk oldu. Karşılıklı gollerin atıldığı maçtan 2-1’lik sonuçla evsahibi ekip AS Roma galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan AS Roma, 18. dakikada orta saha oyuncusu Daniele De Rossi ile 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı üstün bir şekilde tamamladı. Karşılıklı gollerin geldiği maçın ikinci yarısında ise lider FC Inter, Arjantinli golcüsü Diego Milito ile 66. dakikada skoru 1-1 yaparken, başkent ekibinden bu gole cevap gecikmedi. AS Roma, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Luca Toni ile 72. dakikada ikinci golü buldu. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu tayin ederken, AS Roma bu sonuçla puanını 62 yaparak, lider FC Inter ile arasındaki puan farkını 1’e indirmiş oldu.

Serie A’da ikinci yarının başından bu yana istikrarsız bir performans çizen FC Inter, son 12 maçta sadece 4 kez galip gelirken, diğer 8 maçta 6 beraberlik, 2 de yenilgi aldı.

Roma, ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırırken, şampiyonluk düğümünü çözecek maçlardan biri olan zorlu mücadelede gelen galibiyetle liderle arasındaki puan farkını bire indirdi.

Haberin Devamı


AS ROMA 2-1 FC INTER

YORUM YAZ