MENÜ

Çaykur Rize'de mutlu son! 2-1

Bank Asya 1. Ligi'nde bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşatan Çaykur Rizespor, 5 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Çaykur Rize'de mutlu son! 2-1

Sahasında Kartalspor’u konuk eden Karadeniz ekibi, rakibini 2-1 mağlup ederek kalan 6 hafta öncesi rahat bir nefes aldı. 3. dakikada gelişen ev sahibinin atağında Kenan’ın sağdan ortasına gelişine vuran Engin, topu ağlara yolladı: 1-0. 8’de Kenan yine sağdan ortaladı. Riberio’nun kafa vuruşu auta çıktı. 12’de Muhammet’in serbest vuruştan kaleye gönderdiği sert şutu Zafer son anda kornere çeldi. 47’de Kartal eşitliği sağladı. Muhammet’ten aldığı pasla ceza sahasına giren Yakubu beraberliği sağladı: 1-1. 64’de Hamza’nın şutu kaleci Zafer’de kaldı. 83’de Çaykur Rize’de günün en başarılı ismi Kenan sahneye çıktı. Sert bir şutla kaleci Oğuz’u avladı: 2-1.

Muhammet Kaçar/DHA

Çaykur Rizespor-Kartalspor: 2-1
STAT: Yeni Rize
HAKEMLER: Fetih Serkan Koçak, Ömer Faruk Yeşil, Ö. Fatih Kalaycı
ÇAYKUR RİZEPOR: Zafer 7, Murat 7, Hasan 7, Ulaş 7, Ersin 7, Hasan Üçüncü 5, (Dk.76 Kemal 6), Engin 7, Mehmet 5, (Dk.69 Mesut 5), Çağrı 5, (Dk.53 Özgürcan 4), Kenan 8, Riberio 6
KARTALSPOR: Oğuz 6, Mehmet Uslu 6, Serkan 6, Mehmet 6, Hamza 6, Tayfun 6, Selçuk 6, Muhammet 6 Dk.86 Kaan ?, Tolga 5, (Dk.74 İbrahim 4), Efecan 6, Yakubu 7
GOLLER: Engin (Dk.3), Kenan (Dk.83) (Ç.Rizespor), Yakubu (Dk.47) (Kartalspor)
SARI KART: Ulaş, Kenan, Hasan Üçüncü, Kemal, Özgürcan (Ç.Rize), Tolga, Serkan, Hamza, Tayfun (Kartal)

Haberin Devamı

MAÇIN ARDINDAN...

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Bank Asya 1. Lig’de, sahasında Kartalspor’u 2-1 yenen Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Ümit Kayıhan, Kartalspor karşısında futbolcularının kazanma adına gerekeni yaptıklarını söyledi.

Kayıhan, maçın ardından yaptığı açıklamada, Kartalspor maçını kazanmak için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Bu maçta kaybedeceğimiz puanlar bizi çok zor durumlara düşürebilirdi. Düştüğümüz puan durumu ve futbolcularımızın streste olması oyunu bazen zora soktuk. Maçın başında öne geçtik. İlk yarının son dakikasında gol kaçırdık. İkinci yarının 30. saniyesinde gol yedik. Yine bütün terslikleri yaşadık" dedi.

İlk yarının sonu ile ikinci yarının başının, maçın kopma anları olduğunu ifade eden Kayıhan, "Net 4 gol pozisyonunu değerlendiremedik. Yine bir kontra ataktan gol yedik. Bu nedenle bu sorunu aşmak için biraz farklı oynamak zorunda kalıyoruz. Oyuncularımızın hepsi oynayan sonradan giren çok özverili mücadele etti. Kartalspor maçında futbolcularımız kazanma adına gerekeni yaptı. Futbolcularıma teşekkür ederim. Özellikle de maçı kazanılmasına büyük etken olan taraftarımızı da unutmamak lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

KARTALSPOR CEPHESİ
Kartalspor teknik direktörü Kadir Özcan ise mağlup oldukları için üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Çaykur Rizespor için de bizim için de zor bir maçtı. Oyunun geneline bakıldığında iyi oynayan taraf bizdik. Ancak, oyunun başında kalemizde gol gördük. İkinci yarı golle başladık. Son dakikalarda yediğimiz golden önce kaçırdığımız pozisyon ile oyunun kaderi değişti. Kazanan Çaykur Rizespor’u kutluyorum."

YORUM YAZ