MENÜ

Adnan Polat yeniden başkan!

Galatasaray Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı tamamlanırken, Adnan Polat kongreden zaferle ayrılan taraf oldu.

Adnan Polat yeniden başkan!

Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen genel kurulda, toplam 24 sandıkta kullanılan oyların, 2944’ünü Adnan Polat, 2290’ını ise Adnan Öztürk aldı ve Polat rakibine 654 oy fark atmayı başardı.

Toplam 5234 geçerli oyun kullanıldığı seçimde, 43 oy geçersiz kabul edildi.

Sandık No Adnan Polat Adnan Öztürk

152

66

132

57

146

80

133

88

124

108

127

96

115

99

122

101

101

104

10

115

104

11

95

116

12

91

109

13

105

102

14

106

95

15

135

76

16

115

101

17

164

71

18

143

76

19

127

81

20

133

88

21

130

103

22

114

123

23

94

128

24

125

118

Toplam:

2944

2290


Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen kongrede, saat 15.00 itibariyle sandıklar kapatılırken, toplam 24 sandık Tevfik Fikret Salonu’na getirildi.

Sandıklarda oy sayımına geçilirken, başkan adaylarından Adnan Polat salonun alt bölümünden, Adnan Öztürk ise balkondan sayımı takip etti.

Bu arada iki başkan adayı Adnan Polat ile Adnan Öztürk, Galatasaray Lisesi'nin bahçesinde bir araya geldi. Oldukça samimi ortamda geçen sohbetin ardından basın mensuplarına açıklama yapan ikili, seçim yarışının dostluklarına herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını vurguladı. Adnan Öztürk, Adnan Polat ile aralarında ağabey-kardeş gibi bir ilişkinin bulunduğunu vurgulayarak, "Kimin başkan olduğu önemli değil. Deminden beri, kim seçilirse seçilsin, beraber ne yapabiliriz, onu konuşuyoruz" derken, Polat ise "Galatasaraylı olmak ayrıcalıktır denir ya, işte en büyük göstergesi burada" şeklinde konuştu.

GENEL KURUL'DAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

ADNAN POLAT
Galatasaray Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın açılışında konuşan başkan Adnan Polat, görev yaptıkları iki dönemde önemli projeler başlattıklarını, önümüzdeki iki yılın bu projelerin bitme dönemi olacağını söyledi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan kongrede, Galatasaray Kulübü’nün tarihi bir gününü yaşadıklarını anlatan mevcut başkan ve yeni dönem için de başkan adayı olan Polat, "Seçimlerin en güzel tarafı, bütün dostlarımızı, kardeşlerimizi ve ağabeylerimizi bir arada görme imkanı bulmamızdır. Biz kulübün denetlenmesi, kurumsallaşması, şeffaflaşması konusuna önem verdik. Dışarıda bir arkadaşımız bana şeffaf olan sandıkları gösterip, ’Biraz abartmadınız mı’ diye sordu. Bundan sonra Galatasaray sandıkları şeffaf olacak" dedi.

Mart ayı içinde, görev yaptıkları 24 ayın en yoğununu yaşadıklarını kaydeden Adnan Polat, şunları söyledi: "Başlatmış olduğumuz projelerin hepsi mart ayının içine denk geldi. Biz de zamanımızın büyük bölümünü kulübün peşinde koşmakla geçirdik. Projeleri başlattık, şimdi iki sene öncesine kadar çok daha ekonomik olarak istikrarlı döneme girdik, sportif olarak yapılanmaların neticelerini almaya başladık. Dilerim ki, iki sene sonra daha iyi bir tablo olur. Dört sene önce seçimde aday bulamazken, 2 sene önce listemize insanları ikna etmek için zorlanırken, bugün yönetimime girmek isteyen 100’den fazla arkadaşımız oldu. Bu, şunu gösteriyor; biz Galatasaray’da iyi şeyler yaptık ki, yönetime girme isteği arttı. İnşallah iki sene sonra seçimde 2 değil, 4 başkan aday olur. Bu, Galatasaray’ın iyi yönetildiğinin göstergesidir."

Polat konuşmasını, "Bu seçimlerin sonu ne olursa olsun, göreve gelecek başkanı hepimizin başkan ve yöneticileridir. Hepimiz Galatasaray’ı daha yükseklere çıkarmak için çalışacağız, bu da benim size sözüm olsun" diyerek biterdi.

Öte yandan, başkan Adnan Polat’ın "Sandıkları şeffaflaştırdık" açıklamasının ardından, Kongre Divan Başkanlığı’na seçilen İrfan Aktar’ın, "Sandıklar, yeni Dernekler Kanunu’na göre yenilendi" demesi dikkati çekti.

ADNAN ÖZTÜRK
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda genel kurul üyelerine hitap eden başkan adayı Adnan Öztürk, seçim sürecinde son 2 aydır, göreve gelmeleri halinde neler yapacaklarını aktardıklarını belirtirken, özellikle Özhan Canaydın’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü yaşadıklarını vurguladı.

Tüm seçim çalışmaları süresince, Yunan filozof Aristoteles’in 3 temel prensibini kullandıklarını anlatan Öztürk, "Bunlar, (Logos) zeka ile mantık, (Patos) yürek ve (Etos) da ahlaktır. Ben burada ekibim adına, seçilsek de seçilemesek de 24 saat Galatasaray’ın hizmetinde olacağımızı teyit ediyorum" dedi.



ADNAN POLAT’IN LİSTESİ ADNAN ÖZTÜRK’ÜN LİSTESİ
Selim Sayılgan Hayrettin Kozak
Emir Sarıgül Hamdi Yasaman
Cemal Özgörkey Murat Ece
Murat Yalçındağ Ömer Kayalıoğlu
Hakan Üstünberk Osman Hattat
Ali Haşhaş Abdürrahim Albayrak
Yigit Şardan Can Topsakal
Vedat Eşkinat Mehmet Cibara
Haldun Üstünel Reşit Sinanlı
Doğan Yalçınkaya Emre Alkin
Işın Çelebi Fatih Gökşen
Yalçın Orhon Emre Erdoğan
Taner Aşkın Cem Ersan
İbrahim Çağlar Necati Demirkol
Mehmet Helvacı Kaan Boyner


Adnan Polat’ın vaatleri
Adnan Polat'ın Başkanlığı döneminde başlatılan projelere devam edilecek ve bunların en kısa zamanda bitirilmesi sağlanacak.

Galatasaray Kulübü'nün mali yapısı düzeltilecek. Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleşmesi tamamlanacak.

Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile yola devam edilecek. Kendisiyle planlanan uzun vadeli projeler için bu birliktelik sürecek.

Galatasaray'da uzun yıllar futbol oynayan ve ardından futbola İngiltere Premier Ligi'nde Blackburn Rovers'ta veda eden Tugay Kerimoğlu, alt yapının başına getirildi. Bununla birlikte amaçlanan ise yabancılar hariç, bütün oyuncuların alt yapıdan çıkarılması.

Türk Telekom Arena 29 Ekim 2010'da açılacak. Gelecek sezonun ikinci yarısında ilk resmi karşılaşma oynanacak. İnşaatın zamanında bitirilmesi için tüm imkanlar seferber edilecek.

Riva Arazisi'nin bütün ruhsat işlemleri tamamlandı. Değerlendirmek için acele edilmeyecek, üçüncü köprünün geçmesi beklenecek.

Galatasaray Store sayısı iki yılda 22’den 44’e çıkarıldı. Kar bir önceki yıla göre yüzde 160 arttı. Hedef 2015 yılına kadar 200 storun daha, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde açılması olacak.

GS Bonus, GS Mobil ve GStv abonelik sayılarınının artılması amaçlanacak. Hedef rakam ise 500 bine ulaşmak.

Kıbrıs'ta 49 yıllığına bedelsiz kiralanan 190 dönüm arazi değerlendirilecek. 40 dönümüne otel, geri kalan araziye ise spor tesisi yapılacak.

Mecidiyeköy’deki çadırın olduğu yere 10 katlı bir iş merkezi yapılacak. 10 bin metrekarelik alanın ruhsatı tamam, seneye inşaatına başlanacak.

Büyükçekmece’deki araziye spor okulları yapılacak. 7-8 yıl sonra Florya’dan taşınılacak.

Hasnun Galip Sokak’daki eski kulüp binasına, ‘Galatasaray Enstitüsü’ kurulacak.

‘Esirgemeden’, ‘Sözün Bittiği Yer’ gibi sosyal sorumluluk projelerine devam edilecek...

Adnan Öztürk’ün vaatleri
Galatasaray, her platformda profesyonel yöneticiler tarafından yönetilecek. Bunun için Avrupa’nın önde gelen kulüplerini yönetmiş Peter Kenyon gibi önemli isimler getirildi. Başkanlığın kazanılması halinde tüm branşlarda, deneyimli çalışanlar olacak.

Kulübün borsadaki değerlerini en iyi şekilde kulüp üyeleri tarafından takip edilebilmesi için, her Galatasaray Genel Kurul üyesine sembolik miktarda hisse senedi dağıtılacak.. Ve böylece mali işler hakkında her türlü bilgiye sahip olunabilecek.

Sarı-Kırmızılılar’ın mali potresi, profesyoneller tarafından da denetlenebilecek. Bunun için göreve Hayrettin Kozak ve Murat Ece gibi her şeyin doğrusunu söyleyen, gerektiğinde yanlışları tüm kamuoyuyla paylaşacak isimler alındı.

Özellikle Galatasaray Futbol Takımı’nın hedefi, Avrupa’daki ilk 10 takım içinde yer almak olacak. Futbol takımının bu seviyeye gelmesi için mali ve idari her türlü imkan kullanılacak.

Kulübün mali sıkıntıdan çıkması için en ufak bir çöp bile satılmayacak.. Ve artı yeni menkul değerler kazandırmak için tüm imkanlar seferber edilecek.

Galatasaray’ın birikmiş yaklaşık 400 milyon TL borcu bulunuyor. Çok kısa bir zamanda Öztürk Yönetimi’nin amacı, iyi bir planlama ile kulübün bu borcunu en kısa zamanda ortadan kaldırmak.

Mevcut yönetimin etik değerlere tam olarak sahip çıkmadığı intibası var. Vaat edilen Galatasaray asaletine yakışacak bir şekilde yönetim sergilemek. Adnan Öztürk yönetiminin amaçlarından biri, bu 500 yıllık asalete sahip çıkmak.

Galatasaray’ın yıllardır kanayan yarası olan basketbol, voleybol, yüzme ve diğer tüm amatör sporlar, bir merkezde toplanacak. Bu sorun, kulubün en büyük problemiymiş gibi çözülecek.

Transfer yönetiminde artık oyuncu araştırma sistemine geçilecek. Bir ya da iki yönetici yurtdışına çıkartılarak, transferlerin büyük mali yükler altına girmesi önlenecek.

4

Haberin Devamı
YORUM YAZ