MENÜ

'Yılın güreşçisi' ama...

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 2009'da "Yılın en iyi bayan güreşçisi" seçilen Sümeyye Sezer, antrenman koşullarının kötü olmasından şikayetçi.

'Yılın güreşçisi' ama...

Hedefi olimpiyat şampiyonluğu olan Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2003 yılında 12 yaşındayken bir arkadaşının tavsiyesi üzerine güreşe başladığını, 7 yılda 30 kez Türkiye’de ve uluslararası turnuvalarda derece elde ettiğini söyledi.

Son olarak TBMM’nin 90. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Ankara’da düzenlenen uluslararası güreş turnuvasının ardından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in elinden yılın "Yılın en iyi bayan güreşçisi" ödülünü aldığını belirten Sezer, şöyle konuştu: "Bu, benim için sürpriz oldu. 4 sene önce hocam beni yanına aldı. Evladı gibi baktı, yetiştirdi ve büyüttü. Antrenmanlara gittik geldik. 2007 yılında Karadeniz Oyunları’nda birinci oldum. Gençlerde Avrupa ikincisi oldum. 10 gün sonra da dünya şampiyonasında ikinciliği kazandım. 2009 yılında ise dünya üçüncüsü oldum. Türkiye’de yılın bayan güreşçisi seçildiğim için çok mutluyum."

Sezer, ilk hedefinin 2011 yılında dünya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu dile getirerek, "Bu şampiyona evimizde, yani İstanbul’da yapılacak. Sonra da tabi ki hedefim olimpiyat şampiyonluğu" dedi.

Yalova’da uygun çalışma salonu bulamadığına değinen Sezer, şunları söyledi: "Küçük bir salonda 35-40 sporcuyla birlikte aynı anda çalışmak zorunda kalıyorum. Birbirimizin üstüne düşüyoruz ve sakatlanıyoruz. Duş alacak yerimiz yok. Yeri geliyor duş almadan eve gidiyoruz. Zaten zamanımız kısıtlı. Çalışmamız için bize 1 saat zaman veriyorlar. Hedefi olan güreşçinin günde en az 3 saat antrenman yapması gerekiyor. Bu yönden çok sıkıntılıyız."

Sezer’in 7 yıldır antrenörlüğünü yapan İsmail Erdoğan ise yokluklara rağmen Sümeyye’nin şu ana kadar iyi dereceler aldığına dikkati çekerek, "Sümeyye, küçük kızımdı. Şimdi büyüdü, yarın öbür gün de inşallah olimpiyat şampiyonu kızım olacak. Şimdiki hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ