MENÜ

Simitçi Arif, halter rekoru kırdı!

Ağrı'da simit satan 15 yaşındaki Arif Koç, halterde Türkiye rekoru kırdı.

Simitçi Arif, halter rekoru kırdı!

Eski milli halterci Muhlis Akbaş tarafından sokaklarda keşfedilen Koç, geçtiğimiz günlerde Halter Federasyonu tarafından Van'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Ferdi Halter Şampiyonası'nda 85 kilo koparmada 128 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdı.

Haberin Devamı

İki yıl önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sokaktan 2016 Olimpiyatları'na" projesi kapsamında halterle tanışan sporcu Arif Koç, amacının İspanya'da düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. Yarışmadan döndüğü gibi antrenmanlarına devam eden Arif, önümüzdeki günlerde Konya'da yapılacak olan Okullararası Türkiye Şampiyonasında da hedefinin birincilik olduğunu ifade etti. Antrenörü Muhlis Akbaş yönetiminde çalışmalarını sürdüren Arif, "İki yıl önce simit satarken hocam Muhlis Akbaş beni halterle tanıştırdı. Yoğun çalışmaların ardından kendi sikletimde Türkiye rekoru kırdım. Önümüzdeki günlerde Konya'da okullararası Türkiye şampiyonasına katılacağım. Burada da dereceye girip İspanya'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Amacım halterde Halil Mutlu gibi başarılı olup, ülkemi en iyi şekilde dünyaya duyurmaktır" dedi.

Haberin Devamı

Başlatılan proje kapsamında halterde altı sporcu ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten milli halterci ve antrenör Muhlis Akbaş ise sporcuları ile gurur duyduğunu söyledi. Akbaş, "Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ayhan Yıldırım'ın destekleri ile başlattığımız proje kapsamında yetiştirdiğimiz sporcularımızın meyvelerini almaya başladık. Van'da başlattığımız başarılı derecelerin devamını Konya'da ve İspanya'da da görmek istiyoruz. Sporcularımın buralarda ki yarışmalarda da başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

YORUM YAZ