MENÜ

Pele'den 'Ronaldinho' çağrısı

Brezilyalı efsanevi futbolcu Pele, AC Milan'da oynayan Ronaldinho'nun, Brezilya'nın 2010 Dünya Kupası kadrosuna çağrılması gerektiğini, çünkü tecrübesiyle takımdaki gençlerin baskıyı kaldırmasına yardım edebileceğini söyledi.

Pele'den 'Ronaldinho' çağrısı

Brezilya milli takımıyla 3 kez Dünya Kupası’nı kazanan Pele, yaptığı değerlendirmede, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga’nın, 30 yaşındaki Ronaldinho’yu kadroya alması gerektiğini söyledi.

Pele, "Brezilya’nın doğru yolda olduğunu düşünüyorum, ancak dikkatli olmamız lazım. Kadrodaki oyuncuların çoğu, daha önce Dünya Kupası’nda oynamadı, bu nedenle üzerlerinde çok fazla baskı olacak. Bunu kaldırıp kaldıramayacaklarını göreceğiz. Ronaldinho şu anki gibi oynarsa diğer oyuncuların baskıyı kaldırmasına yardımcı olabilir" dedi.

Ronaldinho, geçen yılın Nisan ayından beri Brezilya Milli Takımı’na çağrılmıyor.

Haberin Devamı



Pele, şu anki oyunuyla eleştirilen Arjantin’e saygı gösterilmesi gerektiğini de belirterek, "Arjantin gibi formda olmayan büyük takımlara saygı göstermeliyiz, çünkü Dünya Kupası’nda oynamaya alışkınlar" dedi
İngiltere’yi de "çok formda olmamasına rağmen, yenilmesi güç bir takım" olarak nitelendiren Pele, İngiltere’nin yarı finale çıkacağını savundu.

Pele, Arjantinli Lionel Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo ve Brezilyalı Robinho’nun, Dünya Kupası’nın yıldızı olabileceğini belirtti.

Messi’nin, Barcelona’daki formuna ulaşamayabileceğini düşündüğünü kaydeden Pele, "O, çok iyi bir oyuncu. Barcelona’da muhteşem oynuyor ama iş milli takıma geldiğinde o kadar iyi değil. Bu, Arjantin Milli Takımı’nın Barcelona gibi olmamasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

YORUM YAZ