MENÜ

Serdar Tatlı ile haftanın ardından

Serdar Tatlı, Pazartesi günü tamamlanan Süper Lig'in 26. haftasının hakemlerini değerlendirdi.

Serdar Tatlı ile haftanın ardından

Gerek aktif hakemlik yaparken, gerek de sonrasında karşılaştığımızda vermiş olduğu saygın, kibar ve beyefendi izlenimini hep koruyan sayın Özhan Canaydın’a Allah’tan rahmet dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Hakemlerin performansa açısından pek de iyi bir hafta olduğunu söylemek zor.

Kuddusi Müftüoğlu, Fenerbahçe-Gaziantep maçında oyunun genelinde iyiydi. Şiddeti konusunda inandırıcı gelmediği için Serdar’ın Santos’a yaptığı harekete penaltı vermedi. Hareket halinde ve topu önüne almış olan oyuncuya topla hiçbir alakası olmayan bir futbolcunun teması faulü gerektir. Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasına çok riskli bir atamaydı, Özgür Yankaya. Kabiliyetli bir hakem olmasına rağmen az maç yönetmesi ve bir önceki maçında kart sendromu yaşamış olması da dezavantajdı. Ancak maçı iyi yönetti sadece göstermesi gereken birkaç sarı kartı atladı.

Diyarbakır-Antalya mücadelesinde son iki maçındaki performansını inkar eden bir maç yönetti, İlker Meral. Verdiği penaltının hiçbir yorumu yok ve olamaz. Musa’nın şutunda top gidip Sedat’ın ellerine çarpıyor. Hem penaltı, hem de ikinci sarı kart göstermesi hakemlik bilgisini ciddi anlamda tartışma konusu yaptı.

Hasagiç’i kim uyaracak?
İstanbul Belediye kalecisi Hasagiç’in kısa kollu kazağının altına farklı renk fanila giydiğini kaçkez tekrar edip, hakemleri uyardık. Bir tek geçen hafta Hüseyin Göçek’in müsade etmediğini gördük. FIFA kokartlı Halis Özkahya’nın yönettiği Manisa-Belediye maçında, Hasagiç yine aynısını yaptı. Kural değişmişse açıklasınlar bilelim, değişmemişse de uygulasınlar... Yunus Yıldırım, Trabzon-Galatasaray mücadelesinde, faullerde ve kartlarda bir türlü standartı yakalayamıyor. Sabri net bariz gol şansından atılmalıydı. En önemlisi de küçük su şişesinin ayağının 1 metre yanına düşmesinin ardından kendisine isabet etmiş gibi sakatlık süsü veren Keita’ya centilmenlik dışı ve tahrik edici hareketinden dolayı sarı göstermeliydi.

Çınar sonucu etkiledi
Barış Şimşek’in Sivas-Gençlerbirliği maçında otorite bakımından zorlandığını gördük. Aytekin Durmaz ise Ankaragücü-Kayserispor karşılaşmasında başarılıydı. İki takımı diğer birkaç takımları yakından ilgilendiren Bursaspor-Denizlispor karşılaşmasında ise Serkan Çınar’ın görevlendirilmesi büyük bir risk taşıyordu. Sonuçta maçın son dakikalarında kaleci İvankov’un penaltı olması gereken hareketine ‘devam’ kararı, neticeyi doğrudan etkilemiş oldu.

Serdar Tatlı

Haberin Devamı
YORUM YAZ