MENÜ

Amerikalılar'ı Kartal soğutmuş!

CNN International'ın futbol editörü James Montague, 'Amerikalılar futbolu neden sevmez' isimli bir köşe yazmaya başladı. Beşiktaş'ın 5-0'lık zaferi, bu durumunu yaratan etkenlerden biri olarak gösterildi.

Amerikalılar'ı Kartal soğutmuş!

Amerikan halkının, tüm dünyada en fazla rağbet gören spor dalı olan futbola; basketbol, beyzbol ve amerikan futbolu kadar sıcak bakmamasının nedenleri ortaya çıktı. Bu durumun oluşmasında Beşiktaş’ın da pay sahibi olduğu öğrenildi. CNN International’ın futbol editörlerinden James Montague, ‘Neden Amerikalılar Futbolu Sevmez’ isimli köşe yazısında Beşiktaş’ı kaleme aldı. Montague, köşesinde ABD Milli Futbol Takımı’nın eski oyuncuları, eski kaptanları, yöneticileri ve taraftarıyla konuştu. İşte ünlü gazetecinin ABD Milli Takımı kaptanı Walter Bahr ile yaptığı söyleşide Bahr’ın, Beşiktaş ile ilgili anıları:

Eski oyuncudan itiraf
“O yıllar Philadelphia Nationals takımında oynuyordum. St. Louis’de Beşiktaş’la bir maç yaptık. 2. Dünya Savaşı’ndan çıkmıştık ve kendimize çok güveniyorduk. Amerikalılar’ın, dünyanın en iyi askerleri ve sporcuları olduğuna inanıyorduk. Fakat Beşiktaş bizi 5-0 yendi. Herkes o kadar büyük hayal kırıklığına uğradı ki adeta şok olduk. Bu sonucu asla beklemiyorduk. Futboldan ben bile soğudum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ