MENÜ

"Türk futbolunu lekelediniz!"

Sivas'ta yayınlanan yerel gazeteler bu günkü sayısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun(TFF) İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında oynanan karşılaşmanın 1-0 tescil edilmesine tepki gösterdi. Gazeteler spor sayfalarını siyah zemine tam sayfa , "Türk futbolunu lekelediniz, temizleyiniz" başlığı attı.

"Türk futbolunu lekelediniz!"

Süper Lig'in 22'inci haftasında oynanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu Tum'un 87'inci dakikada atığı gol sonrası Diyarbakırspor'lu taraftarların sahaya girmesi ile tatil edilen karşılaşmayı TFF'nin 1-0 tescil etmesi kararını yerel gazeteler protesto etti. Sivas'ta yayınlanan Pusula Haber, Anadolu, Hürdoğan, Memleket, Bizim Sivas, İzci ve Sivas'ın Sesi gazeteleri bugünkü sayılarında spor sayfalarını siyah zeminle kapatıp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Valisi Muammer Güler ve TFF Başkanı Mahmut Özgener'in fotoğraflarını koyarak, "Türk futbolunu lekelediniz temizleyin" şeklinde başlık attı. Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hacı Zafer, "Bu alınan karara saygı duymuyoruz. Bu kararı almamızdaki sebepte bu kararın alınmasında etkisi olan kişilere tepki göstermekti. Şimdi gündemimizde bir açılım meselesi var. Bir şehri kurtarmayı düşünüyoruz, ama bir başka şehride kaderi ile oynuyoruz.

Bu olaya tepki göstermek içinde gazetemizde buna yer verdik. Bu kararı veren kişilerin bu olayı temizlemesini istiyoruz. Bir şehir kurtarılırken bir şehrin kaderi ile böyle oynanmaz. Tüm Anadolu kulüplerinin de Sivasspor gibi bu konuda hakkını aramasını bekliyoruz."dedi. Bizim Sivas Gazetesi Editörü Erkan Yıldız ise, "Diyarbakırpor'lu taraftarlar İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında sahaya girerek futbolcuları kovaladı. Futbolcular soyunma odasına kaçarak canlarını zor kurtardılar. İstanbul Valisi Muammer Güler'de bu olaylar sonrası talihsiz bir açıklama yaptı. Alınan can güvenliği görüntülerde de ortada. TFF'nin almış olduğu bu talihsiz karar sonucu Sivasspor heran küme düşebilir. Bu saatten sonra Türkiye'de futbol adına söylenecek hiçbir şey kalmamıştır. Sahada futbol adına mücadele yoktur. Tamamen siyaset vardır. Ben Bursaspor'un da şampiyon olacağına inanmıyorum. Çok üzgünüz, biran önce bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz."dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ